Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a refuzat de mai multe ori să se prezinte la SIIJ, George Maior afirmă că aşteaptă cu nerăbdare să fie audiat

digitalag.ro
george maior

Ambasadorul George Maior este aşteptat de câteva luni să se prezinte la audieri la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), în dosarul aducerii lui Nicolae Popa în România, în care Laura Codruţa Kovesi are calitatea de inculpat. De cel puţin două ori acesta a transmis fie că este ocupat, fie că are probleme de sănătate. Cu toate acestea, fostul director SRI susţine, într-un interviu pentru HotNews, că aşteaptă cu nerăbdare să dea explicaţii în faţa procurorilor.

HotNews.ro: Care a fost rolul dvs la aducerea lui Nicolae Popa în țară, pentru că Sebastian Ghiță se lăuda că el a plătit?

George Maior: Păi este public. SRI bineînțeles că are un rol pe planul securității naționale a României - nu mă refer punctual la domnul acesta - de a își îndeplini o misiune care ține de securitatea națională. Aceste lucruri le voi explica și fața altor instituții în stat, fără nicio problemă și aștept cu nerăbdare acel moment.

Maior a fost citat la audieri la SIIJ şi în luna mai. Ministerul Afacerilor Externe a comunicat însă Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție că George Maior nu se va putea prezenta la audieri, din motive de sănătate. Ambasadorul a fost citat din nou în iulie, însă acesta a transmis că are un program încărcat. Potrivit unor surse judiciare, "cheia" întregului dosar ar putea fi la Maior, acesta deţinând informaţii cruciale despre implicarea fostei şefe a DNA în afacerea Popa.

În acest dosar, au fost audiați deja fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, și fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea, ambii în calitate de martor.

În dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, condamnat în dosarul FNI, Laura Codruța Kovesi are calitatea de inculpat, fiind acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Pe 28 martie, Laura Codruța Kovesi a fost plasată sub control judiciar de către Secția de anchetă a magistraților, însă măsura a fost contestată în instanță. Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus ulterior revocarea măsurii controlului judiciar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.