Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila anunță sosirea unui antiviral anti-Covid: 50.000 de cutii de Molnupiravir vor ajunge luni în România

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, joi, în şedinţa de Guvern, că 50.000 de cutii de Molnupiravir vor ajunge luni în România. ”Luni va sosi în România o cantitate de 50.000 de cutii de medicament inovativ, antiviral, Molnupiravir. Am reuşit să facem acest lucru”, a anunţat, joi, în şedinţa de Guvern, Alexandru Rafila. Acesta a precizat că autorităţile sanitare nu au încheiat un contract cu Pfizer, din cauza condiţiilor pe care compania le-a pus, scrie News.ro.

Citește și: ATENȚIE mare la antivirale. Au efecte foarte nocive asupra organismului

”Din păcate cu cei de la Pfizer nu am reuşit. Ne-au pus nişte condiţii comerciale şi un contract tipic din Statele Unite, care e foarte greu de adoptat în România. Vă dau un singur exemplu, care cred că ar crea foarte multe rezerve din partea pacienţilor: crearea unui fond naţional care să despăgubească eventualele victime ale administrării acestui tratament. Vă daţi seama că o astfel de chestiune nu avem nici cum să facem şi e foarte greu de instrumentalizat mai ales că nu sunt precizări legate de dimensiunea acestui fond”, a mai afirmat ministrul. Cu o zi în urmă, Alexandru Rafila anunţa că a fost semnat contractul pentru achiziţia acestui medicament.

”Molnopirativ se administrează pacienţilor cu risc crescut, simptomatici în centrele de evaluare sau în spitale (...) E un lucru important care cred că va avea un impact favorabil în următoarele 10 zile pentru scăderea presiunii pe secţiile de terapie intensivă şi ceea ce ne preocupă pe toţi pentru reducerea numărului de decese pentru că, de data aceasta, discutăm de antivirale la care s-a măsurat acest efect şi el este certificat de studii ştiinţifice, pe când celelalte pe care le-am avut la dispoziţie până la momentul de faţă, mă refer la Favipiravir, nu avea acest efect, ci doar de reducere a duratei bolii”, a afirmat Alexandru Rafila, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la sediul Ministerului Sănătăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.