Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a refuzat să facă publice evaluările comisiei de interviu, ministrul Predoiu susţine a respectat opinia specialiştilor în alegerea şefilor de parchete

Inquam Photos / Octav Ganea
catalin predoiu

Cătălin Predoiu, ministrul propus pentru Justiţie, a declarat, în cadrul audierii din comisiile de specialitate din Parlament, că a ţinut cont de evaluările comisiei de interviu în alegerea procurorilor propuşi pentru conducerea PÎCCJ, DNA şi DIICOT. Surse din cadrul sistemului judiciar susţin contrariul, cel puţin în cazul unui procuror desemnat evaluările comisiei fiind negative.

"Decizia de propunere mi-a aparţinut, exact aşa cum prevede legea. A fi procedat altfel ar fi însemnat o derobare de responsabilitate şi o derogare de la lege. Cu toate acestea, pentru o completă transparenţă, pot să precizez că niciuna dintre evaluările mele nu a fost departe de evaluările comisiei", a declarat Predoiu.

Ministerul Justiţiei, Cătălin Predoiu, refuză să facă publice evaluările comisiei de specialişti cu privire la candidaţii pentru funcţiile de conducere din marile parchete. În condiţiile în care Comisia Europeană a recomandat în mai multe rapoarte MCV "punerea în practică a unui sistem robust și independent de numire a procurorilor de rang înalt, pe baza unor criterii clare și transparente, cu sprijinul Comisiei de la Veneția", Cătălin Predoiu indirect că propunerile sale au fost unele strict politice. Detalii AICI!

Cătălin Predoiu a propus-o pe Gabriela Scutea pentru conducerea PÎCCJ, pe Giorgiana Hosu pentru conducerea DIICOT şi pe Crin Bologa pentru conducerea DNA. Secţia pentru procurori a CSM a avizat negativ primele două propuneri şi favorabil propunerea pentru DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.