Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a refuzat să medieze conflictul dintre Rusia și Ucraina, Benjamin Netanyahu s-a sucit: 'Am o regulă'

AFP/Getty Images
Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat marţi că ar fi dispus să ia în considerare posibilitatea de a servi ca mediator între Rusia şi Ucraina, dacă ambele ţări beligerante şi Statele Unite i-ar cere acest lucru, relatează Reuters.

"Dacă mi se va cere de către toate părţile relevante, cu siguranţă voi lua în considerare acest lucru, dar nu forţez o implicare", a declarat Netanyahu într-un interviu acordat CNN. El a adăugat că ar trebui să fie "momentul potrivit şi circumstanţele potrivite".

Aliat apropiat al Israelului, Washingtonul, ar trebui, de asemenea, să îi ceară acest lucru, deoarece "nu poţi avea prea mulţi bucătari în bucătărie", a adăugat el.

Netanyahu a dezvăluit că i s-a cerut să fie mediator la scurt timp după invazia Rusiei în Ucraina, în februarie anul trecut, dar a refuzat, pentru că era liderul opoziţiei din Israel la acea vreme, nu prim-ministru. "Am o regulă: câte un prim-ministru pe rând", a spus el.

Netanyahu nu a vrut să spună cine i-a cerut să îndeplinească acest rol, dar a precizat că solicitarea a fost "neoficială".

Ucraina i-a cerut predecesorului lui Netanyahu, Naftali Bennett, să acţioneze în calitate de mediator, iar Bennett s-a întâlnit în martie cu preşedintele rus Vladimir Putin şi a vorbit, de asemenea, cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, dar nu a reuşit să medieze un acord de pace, reaminteşte Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.