Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a staţionat timp de 11 zile în proximitatea unei insule, musonul indian avansează spre continent

anadolu agency
muson pakistan

Ploile generate de musonul indian au început să avanseze spre mai multe regiuni din sud-vestul Golfului Bengal după ce au staţionat timp de 11 zile în proximitatea unei insule îndepărtate, a anunţat marţi Biroul de meteorologie din această ţară, relatează Reuters.

Musonul, forţa vitală a unei ţări cu o economie de 3 trilioane de dolari, furnizează aproape 70% din precipitaţiile de care India are nevoie în fiecare an pentru a-şi iriga fermele şi pentru a-şi reumple rezervoarele de apă şi pânzele freatice, potrivit Agerpres.

Aproape jumătate din fermele Indiei, în absenţa unor sisteme de irigaţii, depind de aceste ploi anuale care cad în intervalul iunie-septembrie pentru supravieţuirea culturilor de plante agricole.

Ploile musonice au sosit în îndepărtatele Insule Andaman şi Nicobar pe 19 mai, însă nu s-au mai deplasat din acea regiune decât abia pe 30 mai, a anunţat Departamentul meteorologic din India (IMD).

Musonul a avansat spre anumite regiuni din sud-vestul Golfului Bengal marţi, iar condiţiile meteorologice sunt favorabile pentru a susţine continuarea deplasării lor spre mai multe zone din regiune în următoarele două-trei zile, a precizat IMD.

De obicei, ploile se abat asupra statutului indian continental Kerala în jurul datei de 1 iunie şi acoperă apoi întreaga ţară până la jumătatea lunii iunie. Precipitaţiile care se produc la timp declanşează plantarea unor recolte, precum cele de orez, soia şi bumbac.

În acest an, este posibil ca sosirea musonului în statul Kerala să înregistreze o uşoară întârziere. Meteorologii prognozează că ploile musonice vor ajunge în acest stat din sudul Indiei pe 4 iunie, potrivit unui model de previziune ce prezintă o marjă de eroare de plus/minus patru zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.