Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce americanii i-au cerut lui Vladimir Putin să își trimită oamenii în inspecție în România, Vasile Dîncu spune că Rusia nu a dat niciun semn

SBI Steel Industry
Deveselu baza base

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat duminică, la Prima TV, că Rusia nu a răspuns până în acest moment invitaţiei de a vedea scutul de la Deveselu şi susţine că se îndoieşte că Rusia va accepta reciprocitatea la aceste lucruri.

Vasile Dîncu a fost întrebat cum crede că va reacţiona Rusia la invitaţia SUA de a vizita baza de la Deveselu pentru a se convinge că este un scut defensiv şi nu ofensiv.

Citește și: Vasile Dîncu pornește furtuna în PSD: Își numește colegii FRUSTRAȚI

“Rusia este întotdeauna surprinzătoare în reacţii. Ceea ce au propus americanii şi aici aş vrea să spun acest lucru pentru că mi s-a părut că în opinia publică într-adevăr oamenii nu cunosc detaliile. SUA şi NATO nu au răspuns la cererile Rusiei, care erau cunoscute şi inacceptabile şi au venit cu altă propunere. Au trimis o scrisoare, nişte propuneri, printre care şi acest schimb, care exista înainte atunci când nu se retrăsese Rusia, de exemplu, din comunităţile comune cu NATO, acela al transparenţei şi sigur că asta o propunere pe care SUA a făcut-o. Federaţia Rusă nu a răspuns până în acest moment acestei propuneri”, a declarat Vasile Dîncu.

El nu crede că Rusia va accepta să îşi arate şi capacităţile pe care le are în anumite baze, scrie news.ro.

Citește și: Vasile Dîncu confirmă că războiul este aproape, după discuția cu șeful Pentagonului: 'Ne pregătim de ce e mai rău'

“Baza de la Deveselu, scutul defensiv, este legat de câteva reglementări bilaterale, deci nu este numai NATO, o bază avansată NATO, ci este legat şi de câteva reglementări bilaterale, aşa încât noi trebuie, prin lege, să ne consultăm cu partenerul nostru american aici. Vom da un răspuns în momentul când ne vom consulta, când vom şti de fapt, dacă Rusia acceptă sau nu. (...) Mă îndoiesc că Rusia va accepta reciprocitatea la aceste lucruri pentru că ar trebui să îşi arate şi capacităţile pe care le au în anumite baze şi atunci nu cred că va fi foarte previzibil ca să accepte. Dar dacă vor accepta, probabil că vom găsi o soluţie”, a afirmat Vasile Dîncu.

Citește și: Vasile Dîncu explică 'muțenia' lui Klaus Iohannis în momentele-cheie pentru țară: 'Respectă foarte bine ierarhia şi lasă să se pună în valoare tot sistemul' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.