Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce ani de zile a fost vânat de FBI, Edward Snowden reacţionează după demiterea lui Comey

AFP
Edward Snowden

Fostul contractor american Edward Snowden şi-a exprimat îngrijorarea într-un mesaj difuzat pe Twitter faţă de concedierea lui James Comey de către Donald Trump, deşi fostul director al FBI a făcut totul pentru a-l prinde pe avertizorul de integritate, relatează postul de televiziune francez Europe1, potrivit agerpres.

Când este vorba de a apăra democraţia, Edward Snowden este capabil să lase deoparte animozităţile, notează postul de televiziune citat. La anunţarea concedierii directorului FBI de către Donald Trump, avertizorul de integritate american - aflat la originea dezvăluirilor despre amploarea interceptărilor efectuate de Agenţia de Securitate Naţională a SUA (NSA) - i-a luat apărarea în mod deschis lui James Comey, care timp de mai mulţi ani nu a încetat să-l urmărească pentru a-l încarcera.

După ce l-a demis pe şeful FBI, Trump îl aşteaptă la Casa Albă pe Serghei Lavrov

Snowden a lansat un apel către americani să se opună concedierii lui Comey. Snowden, refugiat în Rusia, a invitat "fiecare american să condamne o astfel de interferenţă politică în activitatea FBI". "Acest director al FBI a încercat mai mulţi ani să mă încarcereze din cauza activităţilor mele politice. Dacă eu pot să mă opun concedierii sale, atunci şi voi puteţi", a adăugat el.

Marţi, Edward Snowden a susţinut o videoconferinţă pentru mai multe universităţi canadiene. Militantul şi-a exprimat îngrijorarea faţă de destituirea şefului FBI, informează Radio-Canada. "Acest gest este încă o ilustrare a dispreţului faţă de controalele democratice exercitate în privinţa persoanelor aflate în poziţii de putere", a afirmat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.