Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce au făcut show pe schiuri și snowmobil, Vladimir Putin și Aleksandr Lukaşenko au discutat despre presă și industria militară

kremlin.ru
Putin Lukasenko

Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi cel belarus, Aleksandr Lukaşenko, au discutat marţi la telefon, în continuarea convorbirilor pe care cei doi le-au avut pe 22 februarie la Soci, informează TASS.

Potrivit serviciilor de presă ale celor două preşedinţii, Vladimir Putin şi Aleksandr Lukaşenko au discutat despre întărirea sistemelor de apărare comune, cooperarea din industria militară, sistemul fiscal şi activitatea mass-media, scrie agerpres.ro.

Citește și: ‘La vremuri noi, tot noi!’ Pensionari din Ministerul de Interne, ‘unși’ directori de Clotilde Armand și Ciprian Ciucu

Luni, 22 februarie, cei doi lideri au avut o întrevedere informală care a durat mai mult de şase ore, atât în format clasic faţă în faţă, cât şi în timpul unui dineu ce a urmat unor plimbări cu snowmobilul şi pe schiuri. La Soci, staţiune pe coasta rusă a Mării Negre, Putin şi Lukaşenko au discutat despre dezvoltarea parteneriatului strategic între cele două ţări, despre proiecte comune de anvergură, precum şi despre accelerarea proceselor de integrare în cadrul Uniunii Rusia-Belarus.

În partea deschisă a întrevederii, cei doi lideri au discutat despre livrările de vaccin rusesc împotriva noului tip de coronavirus în Belarus şi despre cooperarea industrială.

Citește și: Video. Scenă uluitoare! Dan Barna și-a luat aere de vicepremier!

Vizita lui Lukaşenko la Soci a fost a doua de la declanşarea protestelor opoziţiei din ţara sa în luna august care i-au zdruncinat continuitatea la putere, liderul belarus dorind să-şi asigure sprijinul politic şi economic al Moscovei.

După ce a criticat Rusia pe tot parcursul campaniei electorale de anul trecut pentru încercarea de a destabiliza Belarusul, după alegerile din 9 august Lukaşenko a acuzat Statele Unite şi alte ţări de sponsorizarea protestelor postelectorale.

Citește și: CTP, jigniri fără margini la adresa susținătorilor Dianei Șoșoacă: ‘Oameni cu discernământ foarte redus, care nu înțeleg un lucru elementar’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.