Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce au fugit din calea mobilizării militare, doi ruşi cer azil în Statele Unite

digi24.ro
alaska

Doi cetăţeni ruşi care au fugit din calea recrutării militare solicită azil în Statele Unite, după ce au ajuns cu barca în Alaska, au anunţat, joi, autoritătile, informează RADOR.

Biroul senatoarei Lisa Murkowski, care reprezintă Alaska, a comunicat că cei doi ruşi au spus că solicită azil pentru a evita serviciul militar obligatoriu. Ei au fost găsiţi aproape de un oraş din Alaska, la aproximativ 65 de kilometri de coasta rusă. Demersul de mobilizare, anunţat de Putin, s-a dovedit unul dintre cele mai nepopulare ale Moscovei, declanşând proteste în oraşe şi regiuni din întreaga ţară. Invazia rusă ce a început la 24 februarie a scăzut în intensitate, după ce Ucraina a recâştigat, prin contraofensivă, mii de kilometri pătraţi de teritoriu, în ultima lună.

„Acest incident arată clar două lucruri: în primul rând, poporul rus nu vrea să lupte în războiul de agresiune al lui Putin împotriva Ucrainei”, a declarat senatorul Dan Sullivan, care s-a alăturat într-o declarație pe această temă senatoarei Lisa Murkowski. „În al doilea rând, având în vedere proximitatea Alaskăi față de Rusia, statul nostru (Alaska) are un rol vital de jucat în asigurarea securității naționale a Americii”, anunță digi24.ro

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.