Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce au ocupat Mariupolul, rușii îi acuză pe ucraineni că au incendiat 50.000 de tone de cereale în port

Maxar
mariupol

Trupele ucrainene, în retragere, au distrus în mod deliberat mai mult de 50 de mii de tone de cereale prin incendierea unui mare grânar din portul maritim Mariupol, a declarat marți șeful Centrului național de control al apărării din Federația Rusă, generalul-colonel Mihail Mizintsev.

"S-a stabilit că militanții batalioanelor naționaliste, părăsind teritoriile ocupate, nevrând să lase provizii de cereale locuitorilor orașului Mariupol, au dat foc în mod deliberat unui mare grânar din portul maritim. Ca urmare, peste 50.000 de tone de cereale au fost distruse", a declarat Mizintsev, care conduce sediul central rus de coordonare interdepartamentală pentru răspuns umanitar în Ucraina, potrivit agenției ruse de stat Tass.

Ministerul rus al Apărării a declarat că Kievul recurge la terorism alimentar împotriva populației.

De asemenea, generalul a susțin că Forțele Armate ale Federației Ruse oferă civililor asistență și sprijin cuprinzător, tratând în mod exclusiv uman populația civilă.

Acuzațiile Rusiei pe fondul îngrijorărilor că blocarea exporturilor de cereale din Ucraina ar putea genera foamete în mai multe părți ale lumii. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că ar putea exista până la 75 de milioane de tone de cereale blocate în Ucraina până în toamna acestui an. Kievul dorește arme anti-navă care să asigure trecerea în siguranță a exporturilor sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.