Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce BCE a decis să adopte o atitudine mai fermă UniCredit a decis suspendarea plăţii dividendelor

unicredit

Cel mai mare creditor italian, UniCredit SpA, va suspenda plata dividendelor şi răscumpărările de acţiuni, în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), un pas înapoi pentru planul directorului general Jean Pierre Mustier de a îmbunătăţi recompensarea acţionarilor, transmit Bloomberg şi Reuters, citate de Agerpres.

Vineri, Banca Centrală Europeană (BCE) le-a recomandat creditorilor din zona euro să omită plata dividendelor şi răscumpărările de acţiuni cel puţin până în octombrie, şi să-şi folosească profiturile pentru a sprijini economia afectată de pandemie.

Şi alte instituţii financiare au anunţat ulterior că vor amâna cu cel puţin şase luni planurile privind plata dividendelor şi răscumpărările de acţiuni. Este vorba despre băncile italiene Generali SpA şi Banca Mediolanum, precum şi grupurile olandeze ING Groep NV, ABN Amro NV şi Rabobank.

În decembrie, Mustier a anunţat noua strategie a UniCredit. Planul prevedea reducerea costurilor cu un miliard de euro în Europa Occidentală până în 2023 şi o creştere netă a dividendelor.

Citește și: ALERTĂ Spitalul Județean Deva intră în carantină

În perioada 2020-2022, UniCredit urma să distribuie 40% din profitul net acţionarilor săi (dintre care 10% via răscumpărări de acţiuni) faţă de 20% în 2016 şi 30% în 2017.

În 2023, acţionarii UniCredit ar fi urmat să fie recompensaţi cu 50% din profitul net realizat de bancă. În total, opt miliarde de euro urmau să fie distribuiţi acţionarilor UniCredit între 2020 şi 2023, dintre care două miliarde euro via răscumpărări de acţiuni.

Board-ul UniCredit a anunţat că va reanaliza în octombrie politica privind dividendele, în funcţie de decizia BCE privind modificarea strategiei de recompensare a acţionarilor.

Grupul UniCredit este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.