Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce Donald Trump a amenințat că va DISTRUGE Iranul, Teheranul reacționează: 'Datorită religiei noastre, nu vom urmări niciodată să avem o armă nucleară'

iran

Iranul nu va încerca să construiască o armă nucleară pentru că Islamul împiedică acest lucru, a informat ministrul iranian de Externe, Javad Zarif, conform The Guardian.

Zarif a făcut referire la faptul că SUA au folosit în trecut arme nucleare şi la comentariile recente ale preşedintelui american Donald Trump, care a declarat că a anulat în ultimul moment un atac militar asupra Iranului care ar fi ucis 150 de persoane, informează news.ro.

Citește și: Nimeni nu se aștepta! Ce a făcut Lia Olguța Vasilescu în legătură cu fetița agresată din Baia de Aramă

„Chiar eraţi îngrijoraţi de 150 de persoane? Câte persoane aţi ucis cu o armă nucleară? Câte generaţii aţi şters de pe faţa Pământului cu aceste arme?, a declarat Zarif.

„Noi, datorită religiei noastre, nu vom urmări niciodată să avem o armă nucleară”, a adăugat el.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit! „Ai grijă la crocodili și șobolani”

Preşedintele american a atacat din nou Iranul pe Twitter, acuzând liderii iranieni că au ucis 2.000 de americani.

„Conducerea Iranului nu înţelege cuvintele „prietenos” sau „compasiune”, niciodată n-au înţeles. Din păcate, ceea ce ei înţeleg este puterea iar SUA au de departe cea mai puternică armată din lume, cu peste 1.5 bilioane investite doar în ultimii doi ani”, a scris Trump.

Citește și: Codrin Ștefănescu, avertizează! ‘Sper ca regulile să nu se schimbe în timpul jocului’

„SUA n-au uitat faptul că Iranul a folosit bombe IED şi EFP care au ucis 2.000 de americani şi au rănit mulţi alţii ... orice atac al Iranului asupra oricărei ţinte americane vă primi un răspuns cu o forţă covârşitoare. În unele contexte, covârşitoare va însemna eradicarea”, a adăugat el.

Sporind presiunile, într-un context deja extrem de tensionat, în urma unor atacuri de origine necunoscută vizând petroliere şi a distrugerii unei drone americane de către Iran în regiunea strategică a Golfului Persic, preşedintele american Donald Trump şi-a multiplicat totodată îndemnurile la un dialog direct cu oficiali iranieni.

Citește și: Dezvăluiri despre Tudorel Toader! Studenții au decis să scoată la iveală secretele acestuia

El a anunţat luni sancţiuni - în principal simbolice - vizându-l pe numărul unu iranian Ali Khamenei, opt comandanţi din cadrul Gardienilor Revoluţiei, dar şi pe şeful diplomaţiei iraniene Mohammad Javad Zarif - faţa politicii iraniene de destindere cu Occidentul, considerat un moderat, dar urât de către ultraconservatorii iranieni.

În pofida sancţiunilor, consilierul american în domeniul securităţii naţionale John Bolton, aflat într-o vizită în Israel, altă ţară inamică a Iranului, a apreciat marţi că uşa rămâne deschisă unor ”negocieri veritabile”, denunţând totodată tăcerea ”asurzitoare”, în opinia sa, a Iranului faţă de propunerea unui dialog.

Citește și: A ieșit la lumină cine a făcut documentele! Cine a primit banii de la tatăl adoptiv al Sorinei

Miercuri, Consiliul de Securitate al ONU urmează să se întrunească pe tema aplicării Acordului de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, în contextul în care noi fricţiuni se preconizează după ce Iranul a anunţat că rezervele sale de uraniu slab îmbogăţit urmează să depşească, de joi, limita prevăzută de pact.

Trump a denunţat în mod unilateral, în mai 2018, Acordul de la Viena, considerat de către europeni, ruşi şi chinezi - în continuare părţi la acord - drept cel mai bun mijloc de a se asigura că Iranul nu se va dota cu bomba nucleară.

Citește și: Rareș Bogdan surprinde! Reacție legată de principalul rival

Până în prezent, Agenţia internaţională a Energiei Atomice (AIEA) a certificat mereu că Iranul îşi respectă angajamentele pe care şi le-a asumat în cadrul Acordului de la Viena.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.