Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce și-a AMÂNAT vizita în Ucraina, Klaus Iohannis face același gest și cu o țară a UE: Cine i-a CERUT să ia această decizie

iohannis cotroceni

Vizita pe care preşedintele Klaus Iohannis urma să o facă în Portugalia, săptămâna viitoare, a fost amânată din cauza incendiilor puternice din această ţară, soldate până la acest moment cu zeci de persoane decedate şi rănite, precum şi cu importante pagube materiale.

Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, o convorbire cu preşedintele Republicii Portugheze, Marcelo Rebelo de Sousa, la iniţiativa acestuia.

Citește și: Caz uluitor în România: Mare atenție ce scrieți pe Facebook/Cum puteți fi dați în judecată sau amendați

Preşedintele Marcelo Rebelo de Sousa a informat în legătură cu incendiile puternice care afectează Portugalia începând cu 15 octombrie, soldate până la acest moment cu zeci de persoane decedate şi rănite, precum şi cu importante pagube materiale. Preşedintele Portugaliei a precizat că această situaţie excepţională necesită mobilizarea tuturor factorilor de decizie din ţară pentru a putea depăşi efectele negative generate.

”În acest context, preşedintele Marcelo Rebelo de Sousa a propus, cu părere de rău, amânarea vizitei de stat în Portugalia a preşedintelui României, care era programată în perioada 23-24 octombrie”, se arată în comunicat.

Citește și: Dan Negru, atac dur la adresa unei mari televiziuni: Ce capital important deține și nu știe să-l folosească

Preşedintele Klaus Iohannis a amintit mesajul de solidaritate transmis omologului portughez în cursul zilei de marţi şi a reiterat, în numele său şi al poporului român, întreaga solidaritate şi compasiune în aceste momente de grea încercare, când Portugalia se confruntă cu efectele devastatoare ale incendiilor.

Preşedintele României a transmis, de asemenea, condoleanţe sincere familiilor victimelor şi însănătoşire grabnică celor care au fost răniţi. Klaus Iohannis a arătat, totodată, că prezenţa în zonele afectate de incendii a unor comunităţi de cetăţeni români preocupă în mod direct şi autorităţile române, situaţia fiind atent şi activ monitorizată de Ambasada României la Lisabona.

Citește și: Foarte interesant! Ce facilitate lansează WhatsApp și la ce vă va folosi

De asemenea, preşedintele României a exprimat disponibilitatea statului român de a acorda sprijin autorităţilor portugheze pentru gestionarea situaţiei create de incendii, în măsura în care acestea vor considera util.

În acest context, preşedintele Klaus Iohannis a exprimat înţelegere pentru amânarea, din motive obiective, a vizitei de stat. Cei doi preşedinţi au agreat reprogramarea vizitei la o altă dată, atunci când situaţia creată de incendiile devastatoare din Portugalia o va permite, mai precizează sursa citată.

Citește și: Se întâmplă în România: Spitalul unde exodul medicilor s-a oprit, iar venitul ajunge la 18 000 de lei lunar .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.