Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce l-a impus pe Dacian Cioloș, Emmanuel Macron dă ORDIN pentru reprimirea Rusiei: 'A o împinge departe de Europa este o profundă greşeală'

MEDIAFAX.ro
Preşedintele Franţei, Emmaunuel Macron

Ar trebui 'regândită relaţia noastră cu Rusia', pentru că 'a împinge Rusia departe de Europa este o profundă greşeală', a estimat marţi, la Paris, preşedintele francez Emmanuel Macron, informează AFP, potrivit AGERPRES.

Adresându-se ambasadorilor Franţei prezenţi la Paris la reuniunea lor anuală, şeful statului francez, care deja s-a declarat favorabil unei normalizări a relaţiilor cu Moscova, tensionate în urma anexării peninsulei ucrainene Crimeea în 2014, a adăugat: 'Trebuie explorate în mod strategic căile unei asemenea apropieri şi puse condiţiile noastre'.

'Ştiu că mulţi dintre voi au trebuit' să lucreze uneori asupra unor dosare în care 'totul i-a condus să aibă neîncredere faţă de Rusia, uneori în mod întemeiat', a declarat el în faţa diplomaţilor.

Citeşte şi: Franţa şi SUA au ajuns luni la un acord pentru a pune capăt blocajului legat de taxa franceză pentru marile companii din sectorul internetului

'Şi noi am structurat această relaţie după prăbuşirea Zidului Berlinului în această neîncredere. Printr-o succesiune de neînţelegeri. Şi eu nu sunt deloc naiv atunci când doresc restructurarea acestei relaţii', a adăugat el.

'Suntem în Europa şi, dacă nu vom şti la un moment dat să facem ceva util cu Rusia, vom rămâne cu o tensiune profund sterilă, vom continua să avem conflicte îngheţate peste tot în Europa, vom avea o Europă care este scena unei lupte strategice între SUA şi Rusia, prin urmare să avem consecinţe ale războiului rece pe teritoriul nostru', a continuat Macron.

'Asta i-am spus eu preşedintelui Putin săptămâna trecută la Bregancon (reşedinţa prezidenţială de vară): trebuie să avansăm pas cu pas', a adăugat liderul francez.

La 21 august, preşedintele Macron a estimat drept 'pertinent' ca Rusia 'să se poate reintegra la un moment dat' în G7 care ar redeveni atunci G8. 'Condiţia prealabilă indispensabilă' pentru readmiterea Rusiei 'este ca o soluţie să fie găsită în legătură cu Ucraina, în baza acordurilor de pace de la Minsk', a adăugat el.

În legătură cu acest subiect, şeful statului francez a anunţat luni, în timpul summitului G7 de la Biarritz, organizarea, în septembrie, a unui summit care să-i reunească pe liderii ucrainean, rus, german şi francez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.