Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce l-a numit pe Scholz 'lebăr ofensat', ambasadorul Ucrainei în Germania recidivează: 'Este o rușine. Va rămâne în istorie'

melnik

Ambasadorul Ucrainei în Germania, Andrii Melnik, a criticat din nou guvernul german pentru ritmul lent, din punctul său de vedere, al livrărilor de arme către Kiev.

Faptul că Berlinul nu a trimis încă tancuri la Kiev „va rămâne în istorie”, a scris duminică pe Twitter diplomatul. „Este o rușine”, spune el.

În același timp, Melnik a difuzat un link către o informație din ziarul El País, potrivit căreia guvernul spaniol este pregătit să furnizeze Ucrainei arme grele, inclusiv tancuri și rachete antiaeriene.

Cancelarul german Olaf Scholz a respins în repetate rânduri acuzațiile potrivit cărora ar fi prea lent în problema furnizării de arme grele. Miercuri, el a declarat că Germania va continua să ofere sprijin militar Ucrainei, în special, va trimite sisteme de apărare antiaeriană IRIS-T. De asemenea, Scholz a reamintit că, în acord cu Olanda, Germania va trimite 12 obuziere PzH 2000 autorităților de la Kiev, iar soldații ucraineni sunt în prezent instruiți în utilizarea acestora. La 18 mai, Ministerul german al Apărării a anunțat că Germania, în cadrul așa-numitului schimb circular, va furniza Republicii Cehe 15 tancuri Leopard 2 A4 pentru a oferi asistență militară Ucrainei. O schemă similară a fost convenită cu Grecia.

Anterior, Kievul a reproșat în repetate rânduri guvernului german că întârzie procesul de aprobare a livrărilor de arme. Consiliul Federal de Securitate al Germaniei, din care fac parte miniștri cheie, nu a luat o decizie privind exportul a aproximativ 100 de vehicule de luptă de infanterie Marder, fabricate de concernul Rheinmetall, timp de aproximativ o lună. În plus, ziarul Die Welt, citând surse din cadrul guvernului ucrainean, a raportat că furnizarea de tunuri antiaeriene autopropulsate Gepard către Ucraina, pe care Berlinul le-a promis Kievului, a intrat în impas din cauza faptului că partea germană nu a reușit încă să achiziționeze un număr adecvat de obuze pentru acestea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.