Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce Lucian Șova i-a amenințat cu DEMITEREA, șefii din Ministerul Transporturilor ies să promită kilometri de autostradă

autostrada reparata

Cătălin Costache, directorul general al Direcției de Generale Organismul Intermediar de Transport – Direcția Accesare Fonduri din Ministerul Transporturilor (MT), a anunțat, miercuri, că, anul viitor, ministerul de resort va deschide șantiere pentru 310 kilometri de autostradă. Declarația vine la scurt timp, după ce, ministrul Transporturilor, Lucian Șova, i-a amenințat pe directorii din Minister că îi va demite, dacă nu-și îndeplinesc obiectivele.

Citeste si Scandalul din Camera Deputaților, ecou în Senat: Voi propune revocarea vicepreședintelui PNL și secretarului USR, dacă asta e logica USR

„Acum ne putem concentra pe lansarea noilor proiecte pentru 2019 și anume: Autostrada Sibiu - Pitești, Autostrada Craiova – Pitești, Podul Brăila, Autostrada Transilvania, Autostrada Sibiu - Făgăraș. (...) La anul vom deschide aproape 310 kilometri de autostradă în noi șantiere”, a afirmat, joi, Cătălin Costache, înainte de întâlnirea Grupului tematic pentru infrastructura de transport rutier din cadrul Subcomitetului de monitorizare a Programului Operaţional Infrastructura Mare (POIM) 2014 - 2020.

Directorul general din cadrul MT a mai menționat că, până la finele acestui an, vor fi finalizați 60 de kilometri de autostradă, iar pe șase șantiere de autostradă sunt în lucru aproape 118 kilometri de autostradă.

„La momentul acesta, pe sectorul de transport, (...) avem o absorbție de peste 1,1 miliarde de euro din cele 5 miliarde de euro aprobate pentru sectorul de transport, o rată de absorbție de 23%. Avem 15 proiecte transmise la Comisia Europeană, în valoare de 4,8 miliarde de euro, aproximativ 96% din fondurile alocate. Pentru București, am transmis două proiecte foarte importante: Centura București, proiect integrat, și Magistrala M6, în valoare de 500 de miliarde de euro”, a mai spus Costache.

De asemenea, MT a activat rezerva de performanță, de 300 de milioane de euro, anul acesta, pentru că și-a atins toate obiectivele.

„Vreau să evidențiez faptul că avem o întrevedere foarte important astăzi, care va define, va clarifica și va creea liniile de acțiune pentru perioada următoare. Este și un prilej de evaluare a stadiului în care ne aflăm acum”, a spus Lucian Șova, ministrul demisionar al Transporturilor.

La întâlnire au participat reprezentanții Băncii Europene de Investiții (BEI) și JASPERS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.