Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce mama unui elev participant la Olimpiada de Muzică s-a plâns de condițiile de cazare, șefa ISJ Timiș a declarat: Nu ne ascundem, aceasta este realitatea

https://promusicprod.ro/
muzicant violoncel

Mama unui elev din Iaşi care a participat la Olimpiada de Muzică, la Timişoara, a reclamat condiţiile de cazare dintr-un internat din municipiu, ea afirmând că erau praf, mucegai şi mirosuri respingătoare în internatul în care fiul ei a fost cazat. În replică, Aura Danielescu, inspectorul general al ISJ Timiş, a declarat că aceasta este realitatea din internatele şcolilor, ea precizând că nu a fost depusă nicio plângere privind condiţiile de cazare, conform news.ro.

Mama unui elev din Iaşi care a fost cazat la internatul Colegiului "Henri Coandă" din Timişoara şi care a participat la Olimpiada de Muzică s-a plâns de ce au găsit copiii în camerele puse la dispoziţie de organizatori.
"Mergi cu trenul aproape 18 ore ca să participi la marea olimpiadă românească. Ajungi obosit şi înfrigurat la cazare şi speri să ai noroc să găseşti un loc rezonabil. N-ai avut. Mirosuri grele, de praf, de mucegai, de papuci nespălaţi, te întâmpină de la intrare. Priveliştea e de nedescris: de la gumă de mestecat lipită «graţios» pe marginile patului, la «parchetul» scorojit, stropit cu diverse, până la marginile ferestrei greu prăfuite şi răsuzate, scaune, dulapuri, masă de nefolosit; toate te îndeamnă să pleci înapoi spre gară, să faci cale-ntoarsă. Încerci să te abţii din plâns, să cauţi soluţii, că doar eşti mare şi a doua zi trebuie să dai tot ce poţi mai bun; ai venit la cea mai grozavă competiţie la care visai. Te întrebi: dormi cu masca pe nas sperând să poţi respira cât de cât bine sau cauţi un hotel? Alegi hotelul măcar pentru prima noapte, că a doua zi e marea competiţie şi vrei să te odihneşti. Teoretic sunt în această «încleştare» cei mai buni elevi din ţară din domeniul tău. (…) Cinstit era, dacă nu poţi decent organiza, să laşi pe alţii s-o facă. Sau măcar găsiţi cei ce umblă cu ocaua mică… Fonduri poate că or fi fost, dar cine să şteargă jegu’?", a scris femeia, pe Facebook.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au prezentat nivelul de finanţare pe care l-a primit instituţia pentru fiecare elev ajuns la olimpiadă, la Timişoara.
"Suma primită de la minister a fost de 100 lei/zi pe copil! 20 lei cazare/zi şi 80 lei masă/zi. La asta s-au adăugat 150.000 lei daţi de Centrul de Proiecte al Primăriei Timişoara pentru tipizate, rollup-uri, bannere, caiete program, mape, diplome! Dar au fost 1.200 de copii”, a precizat Aura Danielescu, inspector general al ISJ Timiş.
Şcolile din Timişoara sunt administrate de Primăria Timişoara, care nu a mai investit de ani buni la Colegiul "Henri Coandă", întrucât acesta a fost cuprins într-un proiect de renovare care porneşte în următoarea perioadă.
Reprezentanţii Inspectoratului au admis că, la Colegiul "Henri Coandă", condiţiile nu au fost cele mai bune, însă au spus că a fost soluţia de avarie pe care au fost nevoiţi s-o accepte.
"Internatele şi cazarea nu s-au ridicat la nivelul de cazare pe care-l puteau primi minunaţii copii, dar, în rest, s-a muncit enorm pentru întreaga organizare a evenimentelor, organizare ce a însemnat mult mai mult decât spaţiile de cazare. Fără ei: inspector general adjunct, inspectori şcolari, directori, profesori şi personal didactic auxiliar şi nedidactic din Timiş, copiii nu ar fi putut pleca, într-un procent foarte mare, mulţumiţi de la noi! Cu bune şi rele (care nu au depins de noi, organizatorii), am făcut mai mult decât a fost posibil. Ne cerem scuze pentru acei părinţi care au avut de suferit din cauza imaginii (nu a curăţeniei) unui mobilier învechit de zeci de ani şi le mulţumim celor care au avut toleranţă şi au acceptat că Timişul a făcut mult, mult mai mult decât ar fi fost posibil cu resursele existente. De notat este faptul că la secretariatul olimpiadelor deja desfăşurate (…) nu s-a înregistrat nicio sesizare privind condiţiile de cazare sau masă ale elevilor”, a declarat Aura Danielescu.
Danielescu a precizat că în internatele şcolare condiţiile nu sunt cele mai bune.
"Condiţiile de cazare în internate nu sunt o necunoscută pentru nimeni, pentru niciun judeţ. Şi copiii din Timiş, când pleacă în alte judeţe, în cea mai mare parte stau în condiţii similare. Ne-am bucura cu toţii să avem sume alocate pentru a-i caza în hotel de 4 stele, pentru că ei sunt copiii cu care ne mândrim şi sunt cei care reprezintă România. Din păcate, nu se pot face minuni şi spaţiile nu pot fi reabilitate de unităţile de învăţământ, ele fiind proprietatea Consiliilor Locale”, a declarat Aura Danielescu.
Inspectorul general al ISJ Timiş a susţinut că pozele prezentate de mama elevului din Iaşi sunt tendenţioase.
"Pozele surprinse de părinte sunt uşor tendenţioase, ele fiind realizate la lemnăria ferestrelor, foarte veche de altfel, respectiv în spatele unei nişe, unde erau rafturi şi ele, este drept, extrem de vechi. Nu a fost fotografiat mobilierul întreg din cameră şi nu a surprins decât părţile negative. Camerele au fost curate, perdele spălate şi atât cât se poate în spaţii vechi, fără investiţii de ani de zile, s-au asigurat condiţiile de igienă, fără a putea fi înlocuit mobilierul din sumele primite pentru organizarea evenimentului. Nu ne ascundem, aceasta este realitatea din internate, însă am dori că ea să fie corect prezentată şi să nu fie diminuat efortul colegilor de a organiza pentru sute de copii, cele mai bune activităţi, cele mai posibile condiţii şi cea mai bună servire. Fără un suport financiar consistent pe zona de cazare şi masă, indiferent cât de buni organizatori suntem noi, evenimentele pot fi frumoase, emoţionante, dar nu perfecte! Copiii olimpici vin, o mare parte, din familii care le oferă acasă condiţii de trai excelente! E firesc să fie agasaţi dacă compară”, a adăugat Aura Danielescu.
Etapa naţională a Olimpiadei de Muzică a avut loc la Timişoara, între 20 şi 23 aprilie, şi s-a desfăşurat la Liceul de Artă "Ion Vidu".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.