Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce Marcel Ciolacu a anunțat că România și-a vândut energia pe 2022, Nuclearelectrica toarnă gaz pe foc: reducere de producție la Cernavodă

nuclearelectrica

Nuclearelectrica a redus puterea Unităţii 1 CNE Cernavodă cu 25%, în noaptea de 9 august, pentru realizarea unor lucrări de îndepărtare a algelor acumulate în zona condensatorului, în partea clasică a centralei.

"SN Nuclearelectrica SA informează acţionarii şi investitorii asupra reducerii puterii Unităţii 1 CNE Cernavodă cu 25%, în noaptea de 9 august 2022. Reducerea de putere a Unităţii 1 CNE Cernavodă este necesară pentru realizarea unor lucrări de îndepărtare a algelor acumulate în zona condensatorului, în partea clasică a centralei. Unitatea 1 CNE Cernavodă va reveni la putere nominală după finalizarea lucrărilor de îndepărtare a algelor acumulate", se arată într-un comunicat al companiei transmis miercuri Bursei de la Bucureşti.

Citește și: Marcel Ciolacu anunță că România și-a vândut toată producția de energie pe 2022: S-a dat la 200 -300 de lei!

Reducerea de putere şi realizarea lucrărilor de îndepărtare a algelor se realizează în conformitate cu procedurile specifice ale CNE Cernavodă şi nu au niciun impact asupra personalului, securităţii nucleare, mediului înconjurător şi populaţiei, precizează sursa citată.

Nuclearelectrica, singurul producător de energie nucleară din România, contribuie cu aproximativ 20% energie nucleară la producţia totală de energie, prin exploatarea celor două unităţi Candu, Unităţile 1 şi 2 ale Centralei Nuclearoelectrice de la Cernavodă, fiecare cu o putere instalată de producţie de 700 MW. În acelaşi timp, Nuclearelectrica contribuie cu 33% la producţia totală de energie fără emisii de CO2 din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.