Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce medicii AU ȚIPAT că nu mai au Remdesivir, medicii de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara au primit 50 de doze

Remdesivir

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara a primit o 50 de doze de Remdesivir, care va ajunge pentru tratamentul a 10 bolnavi de COVID - 19, anunță MEDIAFAX.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara a primit o a doua tranșă din antiviralul Remdesivir, din alocarea europeană destinată României, in ultimele luni. Ministerul Sănătății a trimis la Timișoara 50 de doze din medicamentul utilizat pentru tratarea pacienților cu forme severe și medii de COVID - 19, internați în Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara. Primele doze vor fi administrate încă din această după-amiază unor pacienți care necesită un astfel de tratament.

Citește și: Fuziune prin absorbție între ALDE și Pro România. Cum se va numi noul partid condus de Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu .

Cele 50 de doze ajung pentru tratamentul a 10 bolnavi de COVID - 19.

“În zilele următoare vom primi încă 150 de doze din antiviralul Remdesivir, iar reprezentanții Ministerului Sănătății ne-au asigurat că, în cazul în care vom mai avea nevoie, vor suplimenta numărul de doze alocate spitalului nostru. Tratamentul cu Remdesivir vine în completarea altor scheme de terapie aflate în protocolul național, care sunt folosite pe scară largă în unitatea noastră sanitară.”, spune prof dr. Cristian Oancea - managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara.

Antiviralul Remdesivir a fost acreditat de Comisia Europeană a Medicamentului, în luna iulie, pentru a fi folosit în tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus. România a beneficiat de 25.000 de flacoane de Remdesivir. Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, în depozite mai sunt în acest moment 4000 de doze de Remdesivir. România este a doua țară, după Spania, în ceea ce privește alocările europene ale acestui medicament.

Citește și: CTP a făcut show în ședința CNA: ‘Termenul imbecil nu reprezintă o injurie’/Contre între jurnalist și Radu Herjeu

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș" Timișoara, declarat marți că dozele de Remdesivir s-au terminat la spitalul pe care îl reprezintă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.