Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce relaxase restricțiile, Cehia reinstaurează interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii şi reînchide restaurantele

Getty Images
Cehia

Guvernul ceh a anunţat luni reinstaurarea unei interdicţii de circulaţie pe timpul nopţii (23:00 - 5:00), precum şi reînchiderea restaurantelor şi barurilor din ţară începând de vineri, incluzând Crăciunul, după o creştere semnificativă a contagierilor cu coronavirus, informează AFP, Reuters şi EFE.

Măsurile anunţate includ, de asemenea, limitarea la şase persoane a întrunirilor în interior şi în aer liber şi interzicerea consumului de alcool în aer liber, începând cu 18 decembrie. Vacanţa şcolară va începe mai devreme, scrie agerpres.ro.

Citește și: George Simion, dezvăluire de la consultările cu Klaus Iohannis! Solicitare către președinte!

"A fost o decizie foarte dificil de luat, deoarece ştim cât de mult va avea impact asupra vieţii oamenilor", a declarat presei premierul Andrej Babis.

Cu toate acestea, magazinele şi serviciile vor rămâne deschise, a spus el.

Citește și: Ultimă oră! Diana Șoșoacă (AUR) l-a sfidat pe Klaus Iohannis!

Republica Cehă, care are 11 milioane de locuitori, s-a confruntat cu o recrudescenţă a infecţiilor cu coronavirus mai devreme în toamnă, cu 15.000 de cazuri noi pe zi, şi de atunci s-a străduit să limiteze răspândirea bolii.

În ultimele săptămâni, a înregistrat în jur de 6.000 de cazuri noi de contaminare pe zi, la un bilanţ total din martie de peste de 580.000 de cazuri şi mai mult de 9.600 de decese.

Citește și: Ludovic Orban, despre renunțarea la Șefia Camerei Deputaților: Sunt dispus să duc negocierile în mandatul dat de partid

Încetinirea epidemiei a determinat guvernul să relaxeze unele restricţii la începutul lunii decembrie, inclusiv prin redeschiderea restaurantelor, muzeelor şi galeriilor, dar măsura a fost de scurtă durată.

Exasperaţi de noile restricţii, proprietarii de baruri au ameninţat că vor rămâne deschise, cu excepţia cazului în care guvernul promite despăgubiri pentru pierderea veniturilor.

Citește și: Vești pentru persoanele cu aceste tipuri de alergii! Recomandari cu privire la vaccinul Pfizer

Guvernul, care prognozează un deficit bugetar record (aproape 10% din PIB-ul prognozat), a anunţat luni şi un program de ajutor pentru companiile afectate de consecinţele pandemiei de coronavirus.

Praga a anunţat, de asemenea, că guvernul va oferi teste antigenice gratuite pentru COVID-19 tuturor cetăţenilor, începând cu 16 decembrie.

Citește și: Medicul Mihai Craiu, semn de întrebare în privința deciziei de închidere a școlilor: Copiii mici se îmbolnăvesc de două ori mai rar și transmit de două ori mai puțin Sars-Cov-2, în comparație cu adulții

Babis a declarat că ţara se aşteaptă să primească un prim lot de vaccin anti-COVID-19 la sfârşitul lunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.