Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce s-a prăbușit în sondaje, USR calcă pedala pentru aderarea Republicii Moldova la UE: Demers în ALDE

Preşedintele interimar al USR Cătălin Drulă a precizat că delegaţia USR la Congresul ALDE Europe a cerut Consiliului European să acorde R. Moldova statut de ţară candidat la finele lunii iunie. „Pe 11 martie, Consiliul European a cerut Comisiei Europene să îşi exprime opinia privind candidaturile R. Moldova şi Georgiei. Eu voi susţine acest demers şi pe data de 23 iunie, la reuniunea liderilor de partide, care fac parte din grupul parlamentar Renew, unde vor participa, printre alţii, preşedintele Franţei Emmanuel Macron, premierul Olandei, Mark Rutte, sau vicepremierul Germaniei, Christian Lindner”, a adăugat el.

„Delegaţia USR la Congresul ALDE Europe a cerut Consiliului European să acorde R. Moldova statut de ţară candidat la finele lunii iunie. USR a avut o delegaţie considerabilă la Congresul ALDE Party cu un număr total de delegaţi cu drept de vot de 19 persoane. Suntem a opta delegaţie după numărul de voturi, iar USR are un cuvânt important de spus în partidul european. Delegaţia a votat unanim rezoluţia prin care familia liberală europeană cere o decizie formală a Consiliului European, prin care R. Moldova, Georgia şi Ucraina să primească statut de ţări candidate la Uniunea Europeană”, a scris Cătălin Drulă, duminică pe Facebook. El a reamintit că „Ucraina a depus oficial cerere de aderare la UE în data de 28 februarie, iar R. Moldova şi Georgia au urmat pe data de 3 martie”.

„Pe 11 martie, Consiliul European a cerut Comisiei Europene să îşi exprime opinia privind candidaturile R. Moldova şi Georgiei. Eu voi susţine acest demers şi pe data de 23 iunie, la reuniunea liderilor de partide, care fac parte din grupul parlamentar Renew, unde vor participa, printre alţii, preşedintele Franţei Emmanuel Macron, premierul Olandei, Mark Rutte, sau vicepremierul Germaniei, Christian Lindner”, a completat liderul USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.