Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce s-au vândut milioane de măști neconforme, Protecția Consumatorului alcătuiește ghidul condițiilor de îndeplinit

masca neconforma

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a lansat în dezbatere publică, joi, Proiectul de Ordin privind stabilirea condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească cei care comercializează „acoperitoare de față”, respectiv măști care nu protejează de COVID-19.

Citește și: Patriarhia, mesaj tranşant pentru Guvern, după incidentele de la Constanţa: 'Statul are mandatul de a garanta libertatea religioasă şi pacea socială'

Potrivit ANPC, operatorii economici trebuie să îndeplinească anumite condiții pentru a putea comercializa, pe piața națională, „acoperitoare faciale de utilizat în colectivitate”.

Proiectul a fost realizat ca urmare a rezultatelor parțiale centralizate în urma verificărilor comisarilor ANPC pe piața de măști din România, care atestă faptul că mai mult de jumătate din aceste produse au neconformități, cantitatea ajungând la aproximativ 20 de milioane de bucăți, care au și fost retrase de pe piață, informează Mediafax.

„ANPC derulează încă de la începutul stării de urgență, o campanie națională de control având ca tematică piața de măști, iar aceste verificări vor continua până la sfarșitul stării de alertă, cunoscută fiind importanța acestor produse pentru toți consumatorii români, aflați în plină perioadă marcată de pandemia de Covid-19.”, arată ANPC.

Observatiile și propunerile referitoare la Proiectul de Ordin propus spre consultare de ANPC, se pot transmite în perioada 2 – 11 decembrie pe adresa Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor din Bulevardul Aviatorilor nr. 72, sector 1, București sau la adresa de e-mail cabinet@anpc.ro.

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, declara miercuri că măștile din comerț care nu protejează de COVID vor trebui marcate ca atare și vor fi numite „acoperitoare de față”.

Ministerul spunea că un control al ANPC a constatat că jumătate din măștile oferite în rețelele comerciale nu protejau de coronavirus și au fost amenzi de 18 milioane de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.