Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce și-a băgat țara în colaps, președintele Venezuelei se uită spre SUA: Suntem pregătiţi pentru dialog la cel mai înalt nivel

Thesheet.ng
Nicolas Maduro

Venezuela este "total pregătită" să îşi normalizeze relaţiile cu Statele Unite, care au fost întrerupte în 2019, a declarat duminică, într-un interviu, preşedintele Nicolas Maduro, relatează AFP, citat de news.ro.

"Venezuela este pregătită, total pregătită, pentru a avansa spre un proces de normalizare a relaţiilor diplomatice, consulare, politice, cu acest guvern al Statelor Unite şi cu cei care ar putea veni după aceea", a declarat Nicolás Maduro într-un interviu acordat jurnalistului francez Ignacio Ramonet şi postului Telesur, difuzat de televiziunea publică venezueleană.

Guvernul lui Nicolás Maduro a rupt cu Statele Unite în 2019, anul în care administraţia lui Donald Trump l-a recunoscut pe opozantul Juan Guaidó drept preşedinte interimar al Venezuelei. În încercarea de a-l îndepărta pe Nicolás Maduro de la putere, Washingtonul a adoptat o baterie de sancţiuni împotriva Caracasului, inclusiv un embargo asupra petrolului venezuelean.

Deşi actualul preşedinte Joe Biden continuă să nu-l recunoască oficial pe Nicolás Maduro ca preşedinte al Venezuelei, considerând frauduloasă alegerea acestuia în 2018, criza petrolieră provocată de războiul din Ucraina a dus la o încălzire a relaţiilor.

Casa Albă a trimis emisari la Caracas în 2022 pentru a negocia şi a relaxat sancţiunile împotriva Venezuelei după ce a constatat un progres în negocierile dintre guvern şi opoziţie, permiţând inclusiv gigantului petrolier Chevron să opereze în ţara latino-americană pentru următoarele şase luni.

"Suntem pregătiţi pentru dialog la cel mai înalt nivel, pentru relaţii de respect reciproc şi sper că o rază de lumină va ajunge în Statele Unite ale Americii pentru ca acestea să întoarcă pagina, să lase deoparte această politică extremistă şi să ajungă la politici mai pragmatice faţă de Venezuela", a declarat Nicolás Maduro.

Preşedintele venezuelean a mai spus că "lucrurile merg bine" cu Uniunea Europeană şi că are loc un "dialog permanent" cu şeful diplomaţiei celor 27, Josep Borrell.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.