Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce SUA au amenințat cu RĂZBOIUL, Venezuela se pregătește militar: Au fost mobilizați, pentru sâmbătă și duminică, 900.000 de combatanți

twitter.com
armata venezuela

Peste 900.000 persoane vor fi mobilizate sâmbătă şi duminică în Venezuela pentru exerciţii militare ordonate de preşedintele Nicolas Maduro ca răspuns omologului său american, Donald Trump, care s-a referit la o posibilă intervenţie militară pentru rezolvarea crizei din ţară, relatează AFP.

"Peste 900.000 de combatanţi. Niciodată până în prezent FANB (armata venezueleană) nu a fost mai sudată, mai unită. Acest exerciţiu ne va permite să trecem la o nouă fază de alertă, de atitudine pentru lupta decisivă", a declarat şeful Comandamentului strategic operaţional, Remigio Ceballos, înconjurat de soldaţi, scrie agerpres.ro.

Citește și: Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la Guvern! Ce s-a descoperit

Desfăşurări de vehicule militare şi de trupe, antrenamente de tir, zboruri ale aviaţiei: vreo 200.000 de soldaţi şi 700.000 de miliţieni, rezervişti şi civili urmează să participe la sfârşitul săptămânii la exerciţiile "suveranităţii bolivariene 2017".

Casa Albă a exclus vineri orice acţiune militară împotriva Venezuelei în viitorul apropiat, la două săptămâni după ce preşedintele Donald Trump a provocat o surpriză vorbind despre o posibilă "opţiune militară" în această ţară zguduită de o profundă criză politică şi instituţională.

Citește și: Lovitură de proporții pentru Antene! O vedetă și-a dat DEMISIA – ce politician o susține

Armata este principalul sprijin al guvernului socialist de la Caracas care i-a conferit o importantă pondere politică şi economică.

Extrem de criticat, preşedintele Nicolas Maduro se confruntă de la începutul lunii aprilie cu un val de proteste care au făcut cel puţin 125 de morţi.

Citește și: Gest de milioane al celui bogat român al momentului! Suma colosală pe care o oferă

Opoziţia îl consideră principalul responsabil pentru grava criză economică pe care o traversează Venezuela. De asemenea, îi reproşează că, la sfârşitul lunii iulie, a dispus alegerea unei adunări constituante "marionetă", Adunare Constituantă care şi-a însuşit puterea legislativă a Adunării Naţionale, singura instituţie din ţară controlată de opoziţie de la sfârşitul anului 2015.

În repetate rânduri, opoziţia a îndemnat armata să se alăture cauzei sale. Cu excepţia însă a unor acţiuni izolate, cum a fost atacul comis la începutul lui august de doi ofiţeri rebeli asupra unei baze militare din nordul ţării, forţele armate au rămas fidele preşedintelui Nicolas Maduro.

Citește și: S-a aflat! De ce a plecat, de fapt, Laura Teodoru de la Digi 24 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.