Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce suporterii au încercat să intre cu bilete false la meci și au provocat haos în Paris, președintele lui Liverpool așteaptă scuze din partea Franței

Preşedintele clubului englez de fotbal Liverpool FC, Tom Werner, a declarat că aşteaptă scuze din partea ministrului francez al Sporturilor după ce Amelie Oudea-Castera a afirmat că suporterii englezi cu bilete false şi felul în care a gestionat gruparea din Albion deplasarea suporterilor săi la finala Ligii Campionilor sunt cauzele incidentelor petrecute la Stade de France, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Începutul finalei Ligii Campionilor, câştigată de Real Madrid cu 1-0, a fost întârziat cu mai bine de o jumătate de ore după ce poliţia a încercat să oprească suporteri care îşi doreau să intre cu forţa pe stadion. Unii fani, printre care şi copii, au avut de suferit din cauza gazelor lacrimogene de care a făcut uz poliţia franceză.

Luni, ministrul francez al Sporturilor, Amelie Oudea-Castera, a afirmat că problemele au fost provocate de suporterii echipei Liverpool care nu aveau bilete valide şi a acuzat clubul că ''şi-a lăsat suporterii de capul lor''.

La rândul său, ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a denunţat luni o "fraudă masivă, industrială şi organizată cu bilete contrafăcute" la finala Ligii Campionilor la fotbal, care a fost afectată de numeroase incidente sâmbătă seara în jurul Stade de France.

Werner i-a trimis luni o scrisoare ministrului francez al Sporturilor, Amelie Oudea-Castera, în care a descris comentariile acesteia drept ''iresponsabile, neprofesioniste şi lipsite de orice respect'' faţă de suporterii care au avut de suferit.

''Finala UEFA Champions League ar trebui să fie unul dintre cele mai frumoase spectacole din lumea sportului, însă s-a transformat într-una dintre cele mai mari catastrofe de securitate din ultima vreme'', a afirmat Werner, citat de cotidianul Liverpool Echo.

''În numele suporterilor care au trăit acest coşmar pretind scuze din partea dumneavoastră şi asigurarea că autorităţile franceze şi UEFA vor permite să aibă loc o anchetă independentă şi transparentă'', a transmis conducătorul clubului Liverpool.

UEFA a anunţat angajarea unei anchete independente în legătură cu incidentele de sâmbătă seara, în timp ce Oudea-Castera a precizat că ministerul său va prezenta un raport în următoarele zece zile.

Într-un interviu publicat pe site-ul clubului Liverpool, directorul executiv Billy Hogan a menţionat că sunt avute în vedere opţiunile legale pe care le are clubul de a acţiona în numele suporterilor.

UEFA a explicat duminică, într-un comunicat, că mii de suporteri ai echipei Liverpool au blocat, sâmbătă seara, turnicheţii de acces pe Stade de France cu bilete pe care le-au cumpărat, dar care s-au dovedit a fi false, ceea ce a dus la amânarea startului finalei Ligii Campionilor, dintre Real Madrid şi Liverpool.

Din cauza blocajelor s-a creat aglomeraţie la intrarea pe stadion, iar, ca urmare, startul meciului a fost amânat cu circa 35 de minute, pentru a permite accesul celor care aveau bilete autentice.

Între 30.000 şi 40.000 de suporteri englezi s-au regăsit la Stade de France, fie fără bilete, fie cu bilete falsificate, conform ministrului francez de Interne, Gerald Darmanin, după o reuniune interministerială organizată pe marginea acestor disfuncţionalităţi.

"S-a constatat o fraudă masivă, industrială şi organizată, de bilete contrafăcute", a spus ministrul. El a adăugat că "70%" din biletele de hârtie prezentate la prefiltrare au fost "false", iar "odată trecută această prefiltrare, mai mult de 15%" au fost false.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.