Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După 'decapitarea' lui Prigojin, Serghei Șoigu a prins curaj: a mers în 'punctul fierbinte' al Rusiei/ Video

Twitter
Serghei Surovikin Serghei Soigu

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a inspectat pregătirea militarilor angajaţi pe bază de contract şi organizarea pregătirii de luptă a militarilor formațiunilor și unităților militare nou formate, în bazele de antrenament din Districtul Militar Sud, a anunțat sâmbătă ministerul, într-un comunicat. Șoigu a vizitat exact zona din care Evgheni Prigojin și trupele Wagner au pornit marșul spre Moscova. Soldații din această zonă nu au opus niciun fel de rezistență în fața trupelor Wagner, informează Rador.

'Ministrul apărării al Federației Ruse a inspectat dezvoltarea abilităților personalului militar contractual în desfășurarea operațiunilor de luptă în diferite condiții, situații și teren, inclusiv în lupta urbană', se specifică în comunicatul remis de minister.

Toate antrenamentele se desfășoară cu echipamente militare noi și cu echipamente moderne. Ei efectuează trageri din diferite tipuri de arme, elaborează elemente de a se proteja împotriva unui atac inamic, precum și dezvoltă abilități pentru a învinge armele occidentale', a specificat Ministerul rus al Apărării.

Rușii se pregătesc pentru război

Comandamentul Districtului Militar Sud i-a raportat lui Șoigu că toate antrenamentele de la bazele de antrenament se desfășoară sub îndrumarea ofițerilor cu experiență de luptă dobândită în timpul aşa-zisei operațiuni militare speciale din Ucraina, a spus ministerul. În timpul instruirii, se acordă o atenție deosebită obţinerii de cunoștințe teoretice personalului militar privind înfrângerea echipamentului militar inamic, în baza unor documente educaționale și metodologice relevante și a unor pliante, ținând cont de experiența Districtului Militar Nord, a precizat Ivan Buvalţev, șeful Departamentul principal de instruire de luptă ale Forțelor Armate ale Federației Ruse, a informat ministrul.

'Se desfășoară o pregătire practică cu militarii în dezvoltarea unei pregătiri tactice speciale, medicale, în caz de incendiu, gestionarea luptei și dezvoltarea abilităţilor de a utiliza echipamente speciale, precum și comunicațiile. Cursul intensiv de pregătire pentru personalul militar contractual în bazele de antrenament durează 38 de zile', a menționat Ministerul rus al Apărării. Potrivit ministerului, Serghei Şoigu a verificat pregătirea de luptă a echipajelor de tancuri T-90M.

Pregătirea echipajelor se efectuează și pe tehnică modernă care permite exersarea tuturor elementelor antrenamentului de luptă. Militarii au remarcat performanța ridicată a vehiculelor de luptă, precizia tragerii și ușurința în operare', a adăugat Ministerul rus al Apărării. Pe poligonul de antrenament sunt antrenate în același timp unitățile de pușcă motorizată, tancuri și artilerie. Coordonarea luptei se desfășoară în prezent în cadrul unităților. Anterior, toți militarii contractuali au urmat deja un antrenament de două săptămâni, a informat ministerul. După finalizarea antrenamentelor, personalul va merge în zonele de destinație, unde va continua coordonarea luptei în cadrul unităților militare, se arată în comunicatul remis de Ministerul rus al Apărării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.