Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După decizia Berlinul de a trimite Ucrainei tancuri, Kremlinul anunță că Putin 'a fost și rămâne deschis' la discuții cu Scholz

Twitter/ Maria Pevchikh
vladimir putin ingrijorat

Președintele rus Vladimir Putin este deschis contactelor cu cancelarul german Olaf Scholz, deși nu are programat niciun apel telefonic în acest sens a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Kremlinului agenției de presă de stat RIA Novosti, potrivit Reuters.

Germania a anunțat săptămâna trecută că va trimite Ucrainei 14 dintre tancurile sale Leopard 2 la Kiev. Anunțul, urmat la scurt timp după aceea de angajamentul SUA privind trimiterea de tancuri Abrams la Kiev, a înfuriat Kremlinul.

"Deocamdată, nu există discuții convenite (cu Scholz) în program. Putin a fost și rămâne deschis la contacte", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de RIA Novosti.

Scholz a fost citat de cotidianul berlinez Tagesspiegel într-un interviu publicat duminică spunând: „Voi vorbi și cu Putin din nou – pentru că este necesar să vorbesc”. El a adăugat: „În sarcina lui Putin revine să retragă trupele din Ucraina pentru a pune capăt acestui război oribil, fără sens, care a costat deja sute de mii de vieți”.

Purtătorul de cuvânt al lui Scholz nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii. În prezent, se află într-o vizită în America de Sud.

Putin și Scholz au vorbit ultima dată la telefon la începutul lunii decembrie. Liderul rus a declarat la acea vreme că linia germană și occidentală asupra Ucrainei este „distructivă” și a cerut Berlinului să-și regândească abordarea.

Germania este al doilea cel mai mare donator de hardware militar al Ucrainei după Statele Unite, potrivit Institutului Kiel pentru Economia Mondială, înaintea altor puteri europene precum Franța și Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.