Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dupa desfiintarea grupului parlamentar, PND reactioneaza: Am deranjat partidul mercenarilor, UNPR

mercenari

Presedintele PND Daniel Fenechiu a acuzat UNPR-ul ca sta la baza deciziei de a fi desfiintat grupul parlamentar al partidului sau. El i-a numit partidul mercenarilor si a subliniat ca acestia au fost deranjati de faptul ca PND alaturi de PNL au dorit crearea unei comisii de ancheta privind cazul generalului Oprea si a agentului de politie din coloana sa oficiala care a decedat.

"Este o decizie absurdă care nu se bazează pe Constituţie şi pe Regulamentul Camerei Deputaţilor (...) pentru existenţa unui grup sunt necesare două condiţii: minimum zece deputaţi şi aleşi pe listele aceluiaşi partid. Noi toţi am fost aleşi pe listele PP-DD. Însă, am deranjat partidul mercenarilor, care a fost extrem de deranjat de faptul că ne-am permis să semnăm împreună cu PNL comisia de anchetă împotriva generalului Oprea", a declarat Fenechiu.

Deputatul doreste sa conteste desfiintarea grupului PND la Curtea Constitutionala, insa nu a gasit inca formula juridica prin care poate face acest lucru.

"Ne asumăm această situaţie. Din punctul nostru de vedere nu grupul parlamentar este totul. Evident că vom analiza foarte bine situaţia şi nu ne vom preda. Vom ataca această decizie, în momentul de faţă nu îmi dau seama cum, pentru că aici este o şmecherie parlamentară. Teoretic încetarea grupului trebuia să fie decisă de Biroul permanent sau de către plenul Camerei, situaţie în care putea fi atacată. În momentul în care o decide Comisia juridică şi Parlamentul ia act este o situaţie mai complicată şi încă nu am reuşit să identific care este cea mai bună variantă de a ataca respectiva măsură", a mai spus Fenechiu.

El a criticat si faptul ca in Comisia Juridica la momentul luarii deciziei nu erau membrii de drept ai comisiei, cu multi supleanti.

"UNPR a avut vreo cinci persoane acolo, patru dintre ele fiind foşti colegi ai mei aleşi pe listele PP-DD, adică doamna Mincă, domnul Dalcă , doamna Jenica Dumitru. A fost o varză cu carne", a mai declarat deputatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.