Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După DEZVĂLUIRILE despre Ucraina și România, Rudy Giuliani e vizat de o anchetă federală: Donald Trump s-a DEZLĂNȚUIT și îl apără

trump giuliani

Preşedintele american Donald Trump l-a apărat sâmbătă pe avocatul său, Rudy Giuliani, drept "un luptător legendar împotriva infracţionalităţii" şi un "avocat minunat", după o relatare din media potrivit căreia procurorii federali anchetează dacă fostul primar din New York a încălcat legea privind lobby-ul politic în contactele sale cu Ucraina, relatează Reuters.

"Deci acum îl urmăresc pe legendarul 'luptător împotriva infracţionalităţii' şi pe cel mai mare primar din istoria New York-ului, Rudy Giuliani", a scris Trump într-o postare pe Twitter.

Citește și: Mircea Diaconu speriat de Viorica Dăncilă? ‘Un leu rănit este mai periculos’

"Poate părea puţin necizelat uneori, dar este un tip extraordinar şi un avocat minunat. O aşa vânătoare de vrăjitoare partizană are loc în SUA. Ruşinos", a mai postat el pe Twitter.

New York Times a relatat vineri seară că procurorii federali din Manhattan investighează acţiunile lui Giuliani privitoare la Ucraina în cadrul unui dosar în care sunt implicaţi doi dintre asociaţii săi de afaceri, Lev Parnas, originar din Ucraina, şi Igor Fruman, originar din Belarus, informează agerpres.ro.

Citește și: Theodor Paleologu șterge pe jos cu Dăncilă! ‘Cei pe care Dumnezeu vrea să îi piardă, mai întâi îi înebuneşte’

Cei doi bărbaţi, care l-au ajutat pe Giuliani să-i investigheze pe fostul vicepreşedinte democrat, Joe Biden, şi pe fiul său Hunter, au fost arestaţi joi pentru ceea ce procurorii americani au numit o schemă ilegală de a îndrepta bani spre un comitet electoral pro-Trump şi spre alţi candidaţi politici.

Întrebat despre relatarea din New York Times, Giuliani a declarat pentru Reuters: "Nu am făcut niciodată lobby pentru nimeni. Dacă vor să mă întrebe sunt fericit să dovedesc acest lucru. Dar nu m-au întrebat".

Citește și: Lia Olguța Vasilescu îl dinamitează pe Victor Ponta! ‘Eu zic să se uite în frigider’

Un purtător de cuvânt al parchetului federal din Manhattan a refuzat să comenteze informaţia.

Trump a provocat confuzie privind relaţia sa cu Giuliani vineri, răspunzând că nu ştie când a fost întrebat dacă acesta este încă avocatul său personal.

Citește și: Mircea Diaconu speriat de Viorica Dăncilă? ‘Un leu rănit este mai periculos’

Fosta ambasadoare a SUA în Ucraina, Marie Yovanovitch, a declarat în cadrul unei audieri în Camera Reprezentanţilor, vineri, că preşedintele a înlăturat-o de la post "pentru afirmaţii nefondate şi false", după ce a fost atacată de Giuliani.

Ancheta din cadrul procedurii de destituire a lui Trump este axată pe o convorbire de la 25 iulie în care Trump a făcut presiuni asupra lui Volodimir Zelenski să-l investigheze pe Joe Biden, posibilul său rival în alegerile prezidenţiale din 2020.

Citește și: Theodor Paleologu șterge pe jos cu Dăncilă! ‘Cei pe care Dumnezeu vrea să îi piardă, mai întâi îi înebuneşte’

Giuliani a acuzat-o pe Marie Yovanovitch că a blocat eforturile de a convinge Ucraina să-i investigheze pe Joe şi Hunter Biden, potrivit Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.