Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După discuţia cu Iohannis, Tăriceanu dezvăluie care recomandare a Comisiei de la Veneţia NU va fi respectată

tariceanu

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri, după consultările pe legile justiției, că ordonanța ce vizează justiția nu a rezolvat toate problemele și că unele dintre acestea pot fi soluționate în Parlament. În privinţa secţiei speciale de anchetare a magistraţilor, Tăriceanu afirmă că aceasta nu va fi regândită, pentru că a fost lăudată chiar de CSM, garantul constituţional al independenţei justiţiei.

CITEȘTE ȘI: Mierea cu scorţişoară, combinaţie din medicina tradiţională chineză: Lista bolilor pe care le tratează

"Să știți că nu am venit să discutăm despre alianță. Alianța funcționează foarte bine și nu avem probleme de funcționare. Această discuție poate fi făcută în Parlament pe baza votului majorității sau prin consens cu toate partidele și eu cred că variantă din urmă este mai bună (cu privire la modificările la legile justiției – n.r.). Dacă vrem să calmăm lucrurile, atunci ar fi o chestiune dezirabilă. Recomandările Comisiei de la Veneția nu țin cont decât de o singură chestiune din OUG, vârsta minimă de pensionare de minimum 20 de ani, acolo e o prorogare și recomandă Parlamentului să abroge acea prevedere", a spus Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Mediafax.

Președintele ALDE a spus unele probleme trebuie rezolvate în Parlament, ele nefiind remediate prin ordonanța care vizează legile justiției.

"Discutăm în coaliție toate problemele. OUG 92 nu a rezolvat punct cu punct. Nu văd de ce nu am putea discuta în parlament și alte prevederi. De exemplu liberul drept al magistraților să vorbească. Nouă ni se cere să nu comentăm hotărârile justiției. Dacă prevederile sunt prea constrângătoare, de ce să nu putem discuta? Dacă în Parlament putem găsi forme mai bune, de ce nu? (...) Haideți să luăm recomandarea despre secția specială de anchetare a magistraților. Ei bine, CSM spune că salută înființarea secției pentru că va asigura o independență reală a magistraților. Deci Comisia de la Veneția spune una, CSM spune altceva. Recomandările trebuie analizate, unele sunt rezolvate prin OUG 92, altele trebuie rezolvate în Parlament", a mai spus Tăriceanu.

CITEȘTE ȘI: Pericolul din sticlele de ulei. Medicii recomandă renunţarea la acest produs .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.