Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După două săptămâni, o localitate cu 3.000 de locuitori iese din CARANTINĂ: Nu au mai fost cazuri noi

www.brasovultau.ro
centru carantina

Localitatea Râmnicelu din judeţul Buzău, care are circa 3.000 de locuitori, iese din carantină în noaptea de vineri spre sâmbătă. Această localitate a fost închisă după ce mai multe persoane au fost depistate cu coronavirus, iar altele au refuzat testarea şi internarea în spital, deşi aveau simptome de COVID-19, anunță news.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 0.00, va fi ridicată carantina instituită în urmă cu două săptămâni la Râmnicelu.

Citește și: Lovitură pentru Liviu Dragnea! I-a fost luată Insula Belina și Brațul Pavel. Au revenit în administrarea Apelor Române

În focarul de la Râmnicelu, numărul de îmbolnăviri la acest moment se ridică la 34, fiind atât localnici, cât şi contacţi ai lor, dar care locuiesc în alte zone ale judeţului Buzău.

După ce în ultimele zile nu s-au mai înregistrat cazuri noi, autorităţile de sănătate publică sunt de părere că riscurile au trecut, aşa că măsura carantinei va fi ridicată, la expirarea celor 14 zile.

Satul buzoian Râmnicelu din comuna cu acelaşi nume a intrat în carantină în 9 mai. Carantina a fost instituită după ce 6 persoane, contacţi direcţi ai unui bărbat confirmat cu COVID-9, au refuzat testarea, dar şi să rămână izolate la domiciliu.

Citește și: Noile reguli anunțate de Marcel Vela pentru perioada stării de alertă. Câte persoane pot sta în aceiași încăpere

Judeţul Buzău numără 153 de cazuri de infecţie cu coronavirus şi niciun deces în rândul acestor bolnavi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.