Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După dronele kamikaze, Iranul ajută Rusia și cu rachete balistice în războiul din Ucraina: Forțele aeriene ucrainene cer urgent ajutor

irna.ir
rachetă balistică iran

Forțele aeriene ucrainene au declarat marți că, în prezent, nu au o apărare eficientă împotriva tipurilor de rachete balistice pe care Iranul se pregătește să le trimită Rusiei pentru a le folosi în războiul său împotriva Ucrainei, relatează CNN, anunță Mediafax.

Iuriy Ihnat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene din Ucraina, a declarat că raza de acțiune a rachetelor balistice iraniene care sunt furnizate, una de 300 km, iar cealaltă de 700 km, va permite forțelor rusești să lovească oriunde în interiorul Ucrainei.

"Există o mare probabilitate ca acestea să fie livrate în nord, de unde pot fi lansate asupra întregii Ucraine", a declarat Ihnat în cadrul unei conferințe de presă susținute marți la Kiev.

Anterior, marți, CNN a relatat că Iranul se pregătește să trimită aproximativ 1.000 de arme suplimentare, inclusiv rachete balistice cu rază scurtă de acțiune sol-suprafață și mai multe drone de atac pentru ca Rusia să le folosească împotriva Ucrainei.

Întrebat dacă forțele armate ale Ucrainei sunt pregătite să se apere împotriva acestor tipuri de rachete balistice iraniene, Ihnat a răspuns că "vor lua toate măsurile și mijloacele de protecție împotriva acestor rachete" pe care le pot lua.

Cu toate acestea, Ihnat a avertizat că "în prezent nu avem o apărare eficientă împotriva acestor rachete. Este teoretic posibil să le doborâm, dar este foarte dificil să o facem cu mijloacele pe care le avem în prezent".

"Avem apărare aeriană, nu apărare antirachetă", a adăugat el.

Ihnat a declarat că el crede că Rusiei i se trimit rachetele balistice iraniene pentru a-și spori rezervele tot mai mici de rachete Iskander-M.

"Este evident că aceste rachete le vin pentru a suplimenta aceste Iskander, pentru că, de fapt, ei rămân fără Iskander", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.