Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După EȘECUL de la prezidențiale Barna cere votul de ÎNCREDERE membrilor USR: 'E cu demisia pe masă'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dan Barna

Liderul USR Dan Barna a decis să ceară un vot de confirmare a încrederii membrilor de partid în zilele următoare, după rezultatul alegerilor prezidențiale din primul tur, potrivit unui comunicat de presă al formațiunii.

„Luni seara a avut loc o discuție între membrii Comitetului Politic al USR în care s-a făcut o analiză a campaniei electorale și Dan Barna a abordat subiectul pregătirii partidului în vederea alegerilor locale de anul viitor”, arată reprezentanții USR, într-un comunicat de presă remis, marți, MEDIAFAX.

Citește și: Începe lupta pentru funcții în USR-PLUS! Chichirău nu îl vrea pe apropiatul lui Cioloș la Primăria Capitalei: 'Nicușor Dan trebuie fie împotriva lui Firea'

Liderul USR a explicat că va avea loc online consultarea membrilor partidului.

„Pentru mine, asumarea rezultatului de la alegeri este să revin la cei care mi-au dat votul lor: membrii USR. Vom organiza o consultare online a tuturor membrilor USR. Aceasta consultare e cu demisia mea pe masă. Vom decide împreună, ca întotdeauna, ca un partid democratic cum mergem mai departe”, a afirmat Dan Barna, potrivit sursei citate.

El a adăugat că „avem alegerile locale de pregătit, maratonul nostru pentru schimbarea Romaniei va continua. Membrii USR vor decide dacă eu sunt cel potrivit să rămân liderul acestei echipe sau rămân doar un om din pluton și organizăm iar alegeri și Congres”.

Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat, luni, rezultate parțiale oficiale, după numărarea a voturilor din 99,9% din secții, că actualul președinte Klaus Iohannis a obținut 37,49% din voturi, iar Viorica Dăncilă 22,69%. Dan Barna este pe locul al treilea, cu 14,7%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.