Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După e-Factura, apare e-TVA? Gheorghe Ialomițianu, apel la adresa lui Marcel Boloș: 'Sistemul nu e pregătit, e un calvar și nu se reduce evaziunea'

newsbv.ro
Gheorghe Ialomitianu

Ministerul de Finanțe ar trebui să amâne factura electronică pentru întreprinderile mici și mijlocii. Sistemul nu e pregătit, e un calvar și nu se reduce evaziunea, a declarat Gheorghe Ialomițianu, lider PMP Brașov și fost ministru de Finanțe, joi, pe B1 TV, la „Politica Zilei”.

„În primul rând, Ministerul de Finanțe ar trebui să amâne factura electronică pentru întreprinderile mici și mijlocii, pentru că e un calvar pentru aceste întreprinderi, și chiar cer, în numele polului de dreapta Dreapta Unită, sunt convins că și USR este de acord, PMP este de acord, am vorbit cu colegi din Forța Dreptei, pentru respect pentru întreprinderile mici și mijlocii. Pentru că sistemul nu e pregătit și e un calvar, și nu se reduce evaziunea”, a declarat Gheorghe Ialomițianu.

Ce a spus despre E-TVA

„Sper ca declarația domnului ministru Boloș să rămână declarație, pentru că dânsul este pe lângă probleme. Ce vrea dânsul probabil a auzit la o cafea cu niște colegi din Finanțe – domne`, hai să le explicăm la agenții economici că le completăm parțial decontul de TVA, cu datele pe care le avem noi în evidență! Păi, datele alea nu corespund realității și creează un calvar și mai mare pentru sectorul privat, pentru că trebuie după aceea să discute cu cei de la ANAF că nu corespund datele din evidența contribuabililor, plătitorul de TVA, cu evidența fiscală, și atunci când mai depun ei decontul?”, a continuat Gheorghe Ialomițianu.

„Pentru că e un termen de depunere a decontului. Este o nenorocire legat de factura electronică pentru sute de mii de agenți economici. Dacă va proceda la E-TVA să completeze parțial decontul TVA-ului de către cei de la ANAF, va fi o nenorocire și mai mare. Blochează sistemul fiscal”, a adăugat fostul ministru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.