Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ei, prăpăd: rușii ar fi furat ventilatoarele din spitalele din Mariupol (reprezentanții consiliului municipal)

wired.com
mariupol razboi ucraina

Autoritățile din Mariupol îi acuză pe ruși că au furat ventilatoarele din spitalele din oraș utilizate în tratamentul pacienților grav bolnavi, potrivit Sky News, informează Mediafax.

Reprezentanții Consiliului municipal din Mariupol susțin că ruși au „sustras" ventilatoarele din oraș, adăugând că acestea erau „extrem de necesare în tratamentul pacienților grav bolnavi".

„Numai în spitalele din Mariupol existau 60 de ventilatoare. Acum, aceste echipamente sunt cele pe care ocupanții ruși le exportă pe teritoriul lor. În loc să își dezvolte medicina, Rusia îi jefuiește pe alții", anunță ucrainenii.

Și primarul orașului îi acuză pe ruși de jaf.

„Timp de 8 ani am dezvoltat sistematic fiecare sferă din Mariupol. O atenție deosebită a fost acordată domeniului medical. Dar nu numai că armata rusă ne-a distrus orașul și a ucis peste 20.000 de locuitori din Mariupol, dar a început să jefuiască și ceea ce a supraviețuit. Acesta este un jaf și o crimă de război", a spus primarul orașului Mariupol, Vadym Boychenko.

Asediul orașului Mariupol durează de săptămâni întregi, zeci de mii de persoane fiind blocate în orașul port. Cea mai mare parte a infrastructurii civile a fost distrusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.