Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După Germania, muncitorii români sunt doriţi şi în Austria: Negocieri pentru transferul a 600 de îngrijitori de bătrâni

austria harta

Deoarece România va prelungi starea de urgență, 600 de îngrijitori de bătrâni nu pot să plece din România în Austria. Autorităţile austriece caută o soluție la nivel diplomatic, anunţă postul public de radio Niederösterreich, radioul regional pentru Austria Inferioară.

Odată intraţi în Austra, îngrijitorii nu vor mai trebui să stea carantină timp de 14 zile, potrivit unei decizii a autorităţilor. În urmă cu doar două săptămâni, Camera de Comerț și autorităţile din Austria Inferioară au organizat două zboruri pentru îngrijitori din România și Bulgaria, pentru a contracara o lipsă iminentă în acest domeniu. Două zboruri suplimentare au fost planificate pentru 15 aprilie, dar acestea au trebuit să fie anulate. Motivul este starea de urgență din România, care nu permite plecarea specialiștilor medicali și sociali.

Prin urmare, 600 de îngrijitori de bătrâni care s-au înregistrat deja pentru o misiune în Austria nu pot face deplasarea, a declarat Robert Pozdena, reprezentant al Camerei de Comerț a Austriei Inferioare. Cu ajutorul Ambasadei Austriece și al Ministerului de Externe, se depun eforturi pentru a găsi o soluție diplomatică, mai notează sursa citată.

Cei 231 de îngrijitori care ajuns în Austria la sfârșitul lunii martie trebuiau să meargă la un hotel pentru o carantină de 14 zile, dar acum pot începe să lucreze de marți. Însă îngrijitorii care vor sosi în Austria în viitorul apropiat - cu condiția ca plecarea din România să fie posibilă - vor fi testaţi cu ajutorul unor teste rapide şi vor sta în carantină doar 24 de ore.

Amintim că sute de români au plecat la muncă în Germania în ultimele zile, în baza unui acord între guvernele din cele două ţări. O solicitare pentru muncitori români a fost făcută şi de autorităţile din Italia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.