Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După Horia Constantinescu, încă un șef de la Protecția Consumatorului intră în lupta pentru primăria Constanța

primaria constanta

După ce PSD a anunțat oficial că Horia Miron Constantinescu, șeful Autorității Naționale pentru Protecșia Consumatorilor (ANPC), este candidatul partidului pentru funcția de primar al Constanței, un alt candidat care a făcut parte din instituție și-a anunțat intențiile politice.

Un nou nume intră în cursa pentru fotoliul de edil-șef în municipiul Constanța. Eugen Voineagu, fost șef al Protecției Consumatorului Constanța va candida la Primăria Constanța.

„Am decis să candidez independent pentru funcția de Primar al Constanței. Pentru că am văzut ce nu au putut sau nu au vrut să facă primarii încolonați politic. Pentru că VREAU și POT să fac mai mult ca ei. Pentru că știu ce ne doare și știu cum vrem toți să fie Constanța. Pentru că sunt un om, la fel ca tine!”, a transmis Eugen Voineagu pe pagina sa de Facebook.

Voineagu a ocupat funcţia de director al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului din 2003 până la venirea lui Bogdan Dima în locul său, în aprilie 2009, potrivit Ziua de Constanța. Eugen Voineagu nu este străin de politică, el deținând la un moment dat și funcția de vicepreședinte al UNPR Constanța.

Protecția Consumatorilor vrea să intre în Primăria Constanța

 

La rândul său, Horia Constantinescu a făcut parte din echipa administrației conduse de actualul primar al Constanței, Vergil Chițac și a deținut funcția de director al Direcției Gestionare Servicii Publice.

În 2020, el a candidat la Primăria Constanța din partea Partidului Puterii Umaniste – Social Liberal, fondat de Dan Voiculescu, obținând 5,04% din voturi.

Horia Constantinescu a preluat conducerea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța în 2017. Doi ani mai târziu, în august 2019, a fost numit șef al ANPC, la propunerea fostului premier PSD, Viorica Dăncilă, funcție în care a rămas timp de trei luni.

Ulterior, pe 21 ianuarie 2022, a fost reconfirmat în funcția de președinte al ANPC printr-o decizie a premierului PNL de atunci, Nicolae Ciucă. Acesta a fost al treilea director numit în cadrul ANPC în ultimele trei luni, dar a rămas în funcție până în prezent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.