Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După incendiul care a distrus secția de ATI, Spitalul Piatra Neamţ ia 10 paturi de terapie intensivă din Iași

Digi 24
incendiu piatra neamt

Zece paturi de terapie intensivă complet echipate vor fi transferate în cursul zilei de miercuri de la spitalul mobil de la Leţcani la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ.

"Aşteptăm răspunsurile necesare pentru a efectua transferul dar avem promisiuni că astăzi vom avea absolut toate acordurile de principiu. Tot astăzi vor pleca spre Neamţ echipamentele solicitate. E vorba de 10 paturi de terapie intensivă complet echipate la care se adaugă alt tip de instrumentar medical specific în special transportului pacienţilor. Mă refer la EKG portabil, defibrilator portabil, tărgi de transfer cu butelie de oxigen, pulsoximetre. De asemenea, au solicitat şi saltele antiescară, şi mic instrumentar", a declarat directorul Agenţiei de Dezvoltare Intercomunitară Euronest, Alina Popa, scrie agerpres.ro.

Citește și: Gabriela Firea, atac la adresa lui Nicușor Dan și Ludovic Orban: Ceea ce au făcut se numește escrocarea cetățenilor

Spitalul mobil de la Leţcani are o capacitate de 256 de paturi, din care 103 la terapie intensivă. În perioada pandemiei, pentru a corespunde normelor internaţionale, acesta funcţionează ca secţie exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi cu o capacitate de cu 48 de paturi pentru terapie intensivă şi 70 de paturi pentru cazurile medii.

Spitalul a fost achiziţionat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) EURONEST, cu fonduri alocate de Consiliile Judeţene din Iaşi şi Neamţ.

Citește și: Alina Gorghiu a reacționat după atacul PSD la adresa președintelui: Minciuni ordinare, calomnii și dezinformare. Asta e rețeta PSD de 30 de ani .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.