Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După interzicerea lui Trump în Online, americanii vor să schimbe legea: 'În baza cărui argument nu li se cere marilor grupuri să respecte aceleaşi restricţii?'

USNews
Donald Trump

Companiile din domeniul online trebuie obligate să ofere explicaţii despre activităţi la fel ca toate firmele de telecomunicaţii, afirmă Ajit Pai, preşedintele Comisiei Federale de Telecomunicaţii din Statele Unite (FCC), informează Mediafax.

"FCC a instituit o solicitare strictă de transparenţă aplicabilă furnizorilor de servicii Internet. Trebuie să dezvăluie (...) informaţii despre practicile de afaceri. În baza cărui argument nu li se cere marilor grupuri din domeniul online, care activează într-un spaţiu adiacent, să respecte aceleaşi restricţii?", a declarat Ajit Pai, într-un interviu acordat site-ului Axios.com.

Preşedintele Comisiei Federale de Telecomunicaţii (FCC) a declarat că apar semne de întrebare în legătură cu decizia platformei de microblogging Twitter de blocare pe termen nedeterminat a contului preşedintelui Donald Trump.

Citește și: Nicușor Dan continuă bătălia cu Gabriela Firea: 'Suferă de sindromul primarului închipuit'

"Sunt probleme privind transparenţa şi consecvenţa. Transparenţă privind procesul decizional, cine ia decizia, pe baza căror argumente. De asemenea, este vorba şi de consecvenţă - de ce în acest caz şi nu în cazul liderului suprem al Iranului?", a subliniat Ajit Pai.

Reţeaua de socializare online Facebook, platforma de microblogging Twitter şi site-ul de conţinut video YouTube au blocat conturile preşedintelui SUA, Donald Trump, după violenţele produse la Capitoliu.

Citește și: Polonia anunță o LEGE prin care INTERZICE cenzura online: 'Nu depinde de corporații uriașe să decidă ce păreri sunt corecte și care nu'

Věra Jourová, vicepreşedinte al Comisiei Europene pentru Valori şi Transparenţă, a criticat, miercuri, blocarea conturilor preşedintelui în funcţie al SUA, Donald Trump, pe reţele de socializare online, cerând reglementări mai stricte în domeniul tehnologiei informaţionale. "Deşi cred că instigările iresponsabile la violenţă ale preşedintelui Trump necesită măsuri, este clar că nu putem continua în acest mod. Faptul că marile grupuri online pot reduce la tăcere un preşedinte al SUA în funcţie pe baza unor criterii neclare şi fără supervizare poate fi periculos pentru libertatea de exprimare. Sunt necesare reglementări mai stricte, obligaţii cu caracter mai puternic şi o responsabilitate mai mare pentru companiile digitale", a declarat Věra Jourová.

Legea Serviciilor Digitale şi Legea Pieţei Digitale, anunţate recent de UE, "vor spori responsabilităţile platformelor digitale şi vor clarifica reglementările privind conţinutul ilegal şi trebuie să devină realităţi", a subliniat Věra Jourová.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.