Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După mai multe ciocniri, omul nr. 2 din ALDE vorbește deschis despre RUPEREA coaliției de guvernare

negocieri
Liderul grupului ALDE din Camera Deputaţilor, Varujan Vosganian, a declarat joi că nu există "până acum" semne că legea offshore ar putea duce la ruperea coaliţiei de guvernare cu PSD. Declarația lui Varujan Vosganian este cu atât mai interesantă cu cât până acum a avut contre dure în Parlamentul României cu reprezentanții PSD pe acest proiect legislativ.
„Nu există până acum semne că s-ar rupe (coaliţia de guvernare - n.r.) şi diferenţele dintre noi şi PSD sunt de detaliu. Şi noi şi PSD încurajăm această investiţie, pentru că ne dăm seama, în primul rând, că ea ne sporeşte rolul în Europa, că ne face, alături de Rusia, principalul furnizor de energie din Europa. În al doilea rând, creează un coridor de securitate, pentru că o sondă a unei mari puteri este un adevărat scut de protecţie pentru o ţară şi evită situaţia ca Marea Neagră să devină un lac rusesc. În al treilea rând, şi mi se pare foarte important, oferă României posibilitatea de a dezvolta pe viitor o nouă componentă a strategiei energetice", a spus Vosganian, informează Agerpres.

Cu toate acestea, Vosganian vine cu o explicație politică în care arată că ”mariajul” dintre PSD și ALDE nu mai poate fi de lungă durată, asta pentru că ALDE dorește să se poziționeze ca principalul partid de dreapta pe scena politică.

"Noi, precum aţi văzut până acum, am evitat o alianţă electorală cu PSD şi la locale, şi la parlamentare. Mai mult decât atât, am sugerat şi cred că acum s-a dovedit că nu suntem la remorca nimănui şi că noi avem în vedere să fim fanionul dreptei, şi nu codaşul stângii. Nu ştiu, în contextul acesta, cum ar fi primită o alianţă electorală cu PSD", a spus Vosganian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.