Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După modelul SUA-Mexic, premierul Finlandei vrea un gard la granița cu Rusia

globaldefensecorp.com
finlanda rusia

Premierul finlandez, Sanna Marin, a susținut planurile Serviciului de Frontieră al republicii de a construi garduri pe unele secţiuni ale graniței cu Rusia, anunță rador.ro.

"Cred că mai este nevoie de un consens parlamentar în această problemă - de exemplu, între partidele parlamentare. Există însă premise pentru adoptarea unei astfel de decizii" - a declarat luni premierul Finlandei, citat de postul Yle TV. Sanna Marin a subliniat că "acesta nu este un proces rapid" şi că pentru ridicarea gardurilor va fi nevoie de "câțiva ani".

Potrivit afirmaţiilor premierului Finlandei, construcția gardului nu va crește tensiunea în relațiile dintre Finlanda și Rusia. "Europa este într-o stare de război. Este greu de imaginat o situație și mai tensionată" - a spus aceasta.

Serviciul de Frontieră al Finlandei a anunţat anterior că este vorba despre construirea unui gard în zona de sud-est a graniței cu Rusia, în termen de doi-trei ani. Serviciul intenționează să protejeze aproximativ 10-20% din granița finlandeză, cu o lungime de 1.300 km.

Astfel, lungimea gardului va avea o lungime de la 130 la 260 km. Se presupune că structura construcţiei va putea rezista timp de aproximativ 50 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.