Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După patru zile de cădere liberă bursele au avut marți o zi de redresare: Recesiunea SUA și Brexitul au determinat o precauție deosebită a investitorilor

bursa-energie-opcom-727x404

Acțiunile europene și-au revenit într-o oarecare măsură marți, după patru zile de scăderi semnificative; cu toate acestea, investitorii rămân precauți, din cauza preocupărilor legate de o economie globală vulnerabilă, a incertitudinile privind Brexit și a recesiunii din SUA, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Indicele pan-regional STOXX 600 a crescut cu 0,4%, după o scădere de 2,6% în ultimele patru zile. Toate bursele majore au crescut, în frunte cu indicele FTSE 100 din Londra și CAC din Paris.

Datele negative provenite din Germania și Statele Unite au readus îngrijorarea cu privire la creșterile de la nivel global, fiind întărite previziunile unei posibile recesiuni în următorii doi ani.

„Deși se manifestă o aparentă revenire, după săptămâna trecută, incertitudinea cu privire la Brexit rămâne în picioare”, a declarat Jasper Lawler, liderul departamentului de cercetare de la London Capital Group.

„Desigur, creșterea globală reprezintă principalul factor care ghidează piețele în prezent, în special în privința piețelor de obligațiuni. DAX a înregistrat performanțe mai scăzute, fiind de asemenea un indicator reprezentativ pentru cererea la nivel mondial.”

Încrederea consumatorilor germani a avut de suferit în luna aprilie, potrivit unui studiu prezentat marți, care sugerează reduceri ale cheltuielilor la nivel de gospodării în al doilea trimestru al anului.

Deputații britanici vor vota, miercuri, o serie de opțiuni cu privire la Brexit, oferind Parlamentului posibilitatea de a stabili dacă poate ajunge la un acord referitor la legături mai strânse cu Bruxelles.

La aproape trei ani de la referendumul privind părăsirea UE din 2016 și cu patru zile înainte ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană, rămâne neclar cum, când sau chiar dacă Brexit va avea loc, parlamentul și națiunea fiind încă împărțite.

Airbus a crescut cu 2,4%, oferind cel mai mare impuls principalului indice european, după ce fabricatul de avioane a semnat un acord în valoare de zeci de miliarde de dolari pentru a vinde 300 de avioane în China.

Bursele europene au fost impulsionate de companiile din sănătate, bunuri personale și de uz casnic, în timp ce băncile și acțiunile auto au scăzut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.