Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După pensionare, Cristi Danileț vrea să intre în politică, dar nu primește oferte. 'Politicienii se tem de mine'

Inquam Photos / George Calin
Cristi Danileț

După pensionare, la doar 48 de ani, fostul magistrat Cristi Dănileț a declarat că se gândește să intre în politică. Acesta spune că se aștepta să fie vânat de partidele politice după pensionare, însă nu s-a întâmplat. Motivul, spune el, este că ar fi un adversar de temut pentru politicieni.

În urmă doar cu câteva zile, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de pensionare a judecătorului. Suma pe care o va primi lunar este de aproximativ 25.000 de lei.

Judecătorul a ieșit la pensie după 25 de ani în magistratură și urmează să intre în echipa Ancăi Dragu la Banca Națională a Republicii Moldova.

Danileț crede că ar fi un adversar politic de temut

Planurile sale de viitor par să fie însă altele. Întrebat în cadrul unui interviu dacă i s-a propus să intre într-un partid, Danileț a mărturisit că nu s-a întâmplat acest lucru, dar și-ar fi dorit.

Citește și: Lovitură de teatru: Cristi Danileț va merge la Banca Națională a R.Moldova, alături de Anca Dragu (presă)

„Chiar am crezut că vor curge ofertele (n.r. propunerile din partea partidelor politice). Cine nu și-ar dori un om vertical, bătăios, care cunoaște legea?! Nu a sunat niciun telefon.

Oricum, am anunțat că vreau să-mi continui activitatea în sfera civică și cred ca aș putea fi un adversar politic foarte puternic.

S-a pensionat la 48 de ani pentru că, în prezent, sunt condiții mai bune pentru cei care se retrag

Zilele trecute, l-am văzut pe Ponta că nu mai încapea de mine. Și dacă unul ca Ponta mă menționa, înseamnă că sunt văzut acolo ca un potențial politic", a declarat Danileț, potrivit aktual24.ro.

Cristi Danileț a anunțat că se pensionează la 48 de ani, unul dintre motivele pentru care a luat această decizie, fiind că s-a săturat să facă naveta la Cluj de la Oradea. Dănileț a subliniat că în prezent există condiții „mai bune” pentru cei care se retrag din instanță.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.