Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După Polonia, o nouă ţară UE refuză vehement refugiaţii: Ce va face România

imigranti refugiati

După Polonia, o nouă ţară din UE refuză cu vehemenţă refugiaţii. Premierul Slovaciei rămâne la fel de vehement în privinţa cotelor. Recentele evenimente care au avut loc în Germania şi în Franţa l-au determinat pe premierul slovac să-şi reafirme poziţia dură în privinţa cotelor de refugiaţi, transmit agenţiile de presă

Citeşte şi: Atrocităţile Statului Islamic nu se opresc: Un luptător ISIS şi-a executat mama în public

„Guvernul slovac a atenţionat, cu mult timp înainte de atacurile teroriste de la Paris şi de actualele evenimente din Germania, în legătură cu pericolul pe care îl comportă imigraţia ilegală şi necontrolată în Europa. La acea dată, mulţi ne ironizau. Însă ultimele evenimente confirmă temerile noastre şi datele serviciilor de informaţii dintr-o serie de ţări privind infiltrarea de terorişti în rândul refugiaţilor“, a declarat premierul Robert Fico într-o conferinţă de presă susţinută joi, notează Agerpres în pagina sa electronică. „Nu numai că am respins şi vom continua să respingem cotele obligatorii adoptate de Comisia Europeană pentru primirea de imigranţi de ţările UE, cote conform cărora în viitorul apropiat în Slovacia ar putea să vină 2.000 de refugiaţi, iar în viitor, în baza aşa-ziselor cote permanente, până la 50.000 de refugiaţi. Acum, după ultimele evenimente de la Paris şi din Germania nu vom permite, chiar şi în baza solidarităţii voluntare, crearea în Slovacia a unei comunităţi musulmane închise“, a avertizat şeful executivului de la Bratislava.

Citeşte şi: Elena Udrea dă cărţile pe faţă în privinţa relaţiei cu Băsescu: 'Fiecare pe unde putea' / VIDEO

În opinia lui Fico, acei politicieni, inclusiv preşedintele Slovaciei, care vorbesc despre necesitatea de a manifesta deschidere, umanitate şi solidaritate la adresa imigranţilor, „comit o greşeală serioasă, ale cărei consecinţe sunt deja vizibile într-o serie de ţări europene“. „Viaţa a demonstrat în mod convingător că ideea unei Europe multiculturale este, în practică, irealizabilă“, a punctat Fico. Nici Polonia nu-şi îndulceşte tonul cu privire la această temă. Şefa guvernului de la Varşovia, conservatoarea Beata Szydlo, a anunţat joi că ţara sa este dispusă să accepte doar un „număr limitat de refugiaţi - deocamdată o sută de persoane“, adăugând că în acest moment există suficiente dovezi care arată că Uniunea Europeană a greşit prin modul în care a abordat criza refugiaţilor. Totodată, Beata Szydlo a precizat că refugiaţii care vor fi primiţi în Polonia au fost verificaţi cu mare atenţie, astfel încât printre ei să nu se regăsească islamişti radicali sau posibili terorişti. Potrivit acesteia, problema afluxului de migranţi trebuie rezolvată în afara graniţelor europene, spun cei de la adevărul.

Citeşte şi: Traian Băsescu după condamnarea fratelui său: 'Nu-mi convine deloc'

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.