Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După profeția neagră pe tema COVID-19, Angela Merkel dă sfaturi pentru populație

angela merkel

După ce a estimat ca până la 70% din populaţie cel mai probabil va fi infectată cu coronavirusul care se extinde în prezent în lume, adăugând că, din moment ce nu există un antidot în prezent, eforturile trebuie să se concentreze pe încetinirea răspândirii, cancelarul german Angela Merkel a spus că o alternativă la clasicul salut prin strângerea mâinilor este contactul vizual prietenos, potrivit Agerpres.

''Privitul şi zâmbetul cu o secundă mai mult şi nu plasarea mâinii tale pe persoana de lângă tine este de asemenea o opţiune bună'', a spus Merkel, într-o conferinţă de presă la Berlin.

În acelaşi timp, Angela Merkel a făcut apel la solidaritate şi la raţiune. "Solidaritatea, judecata şi inimile ne sunt puse la încercare. Sper că vom trece acest test", a spus ea.

Cancelarul german le-a mulţumit angajaţilor din domeniul sănătăţii şi autorităţilor locale pentru eforturile lor în ţinerea sub control a coronavirusului, exprimând în acelaşi timp compasiunea Germaniei faţă de poporul italian, care este izolat în prezent.

La nivelul Uniunii Europene, Merkel a subliniat importanţa unei "abordări coordonate" pentru a contracara pandemia, inclusiv prin măsuri care să aplaneze impactul economic.

Între timp, un al treilea deces cauzat de coronavirus a fost înregistrat în Germania, a anunţat un purtător de cuvânt al districtului vestic al oraşului Heinsberg. Toate cele trei decese au avut loc în acest district, unde autorităţile sanitare depun eforturi pentru a bloca răspândirea bolii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.