Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După retragerea haotică din Afganistan, americanii iau în calcul să plece și din Siria: discuții de culise la Casa Albă (surse)

trupe americane

După retragerea haotică din Afganistan, americanii iau în calcul să plece și din Siria: discuții de culise la Casa Albă (surse)

Retragerea grăbită din Afganistan a americnailor, încheiată la 31 august 2021, a semănat destul de mult cu sfârşitul războiului din Vietnam după considerațiile unor analiști. Acum Statele Unite iau în considerare să se retragă din Siria, după cum relatează publicația Foreignpolicy.

O retragere completă a trupelor americane din Siria e luată în considerare de americani. Deși nu a fost luată o decizie definitivă de a pleca, patru surse din cadrul departamentelor de Apărare și Stat SUA au afirmat că administrația Biden nu mai este interesată în susținerea unei misiuni pe care o percepe ca fiind inutilă. Discuții interne active sunt acum în desfășurare pentru a determina cum și când poate avea loc o retragere.

Posibil efect

În ciuda efectului catastrofal pe care o retragere l-ar avea asupra influenței SUA și a aliaților asupra crizei nerezolvate și extrem de volatile din Siria, ar fi, de asemenea, un cadou pentru Statul Islamic, notează publicația.

Intervenția internațională fără precedent lansată în 2014 de Statele Unite și peste 80 de națiuni partenere pentru a învinge așa-numitul stat teritorial al grupării teroriste a avut un succes remarcabil, ultima fâșie de teritoriu din Siria fiind eliberată la începutul lui 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.