Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După rezultate dezastruoase, Ligia Deca încearcă să resusciteze învățământul. Măsura vizează elevii din anii terminali

inquamFOTO/Octav Ganea
Ligia Deca

Ministerul Educației a transmis inspectoratelor școlare o măsură importantă ce urmează a fi implementată în şcoli și care îi vizează pe elevii din anii terminali. Astfel, școlile vor desfășura programe intensive de învățare remedială, cu frecvență săptămânală, ce sunt dedicate elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a care în anul școlar precedent au avut media generală mai mică de 7.

Scopul acestei măsuri este să îi pregătească pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat.

Măsura a fost decisă în urma consultării rapoartelor de cercetare privind neparticiparea elevilor la Evaluarea Națională (EN) pentru clasa a VIII-a și la examenul național de Bacalaureat 2023, realizate de Unitatea de Cercetare în Educație din cadrul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație, scrie Ziarul de Iași.

Având în vedere concluziile studiului, ministerul condus de Ligia Deca a transmis în teritoriu o serie de măsuri, printre care organizarea și desfășurarea acestui program adaptat și intensiv de ”Învățare remedială”, monitorizarea prezenței elevilor și luarea măsurilor pentru prevenirea și diminuarea absenteismului, inclusiv prin introducerea unui sistem de monitorizare a prezenței la școală și de informare permanentă a familiilor acestora.

Totodată, se are în vedere sesizarea cazurilor de absenteism ridicat la serviciile publice de asistență socială și colaborarea cu acestea în vederea reintegrării elevilor la cursuri.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.