Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După salariul minim european, vom avea și pensia minimă europeană? Eugen Tomac se luptă pentru milioane de români în Parlamentul European

Radu Pop
Radio Chișinău
Eugen Tomac

Europarlamentarul Eugen Tomac a adus marți în discuție, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, subiectul pensiei minime europene. După ani de muncă cinstită, pensionarii merită respect și o viață demnă, nu să stea cu mâna întinsă, argumentează europarlamentarul.

„Recent, am adoptat Directiva Europeană privind instituirea salariului minim european și este un pas important, că trebuie să aliniem salariile la nivel european pe criterii sănătoase, ce țin de performanța economică. Însă vreau să ridic o altă temă care mi se pare extrem de importantă, mai ales în condițiile în care avem sute de milioane de cetățeni care au nevoie de sprijin și, în momente de criză, persoanele vulnerabile trebuie ajutate. Și cred că este momentul să vorbim despre pensia minimă europeană. Avem milioane de cetățeni care duc o viață extrem de critică, o viață plină de lipsuri, iar noi la nivel european trebuie să instituim această pensie minimă europeană. În țara mea avem 5 milioane de pensionari și mulți dintre ei au o pensie de doar 200 de euro și cred că este important ca de pensia minimă europeană să beneficieze și cetățenii europeni care nu locuiesc în Europa, pentru că ei sunt cetățeni ai UE. Avem nevoie de această dezbatere”, a spus Tomac în plenul Parlamentului European.

„Pensia minimă europeană.
O problematică ce ar fi trebuit să se afle demult pe agenda europeană. Am adus ieri în discuție, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, acest subiect de care încă foarte mulți se feresc.
Scopul nostru este să apărăm interesele tuturor cetățenilor europeni, al celor vulnerabili cu precădere. După ani de muncă cinstită, pensionarii merită respect și o viață demnă, nu să stea cu mâna întinsă. Nu este o favoare, este dreptul lor, al tuturor cetățenilor europeni, din interiorul sau din afara granițelor UE”, a scris Tomac pe Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.