Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După SCANDALUL de la Floreasca, deputatul USR Emanuel Ungureanu a făcut DOUĂ sesizări la ANI: Șefi de spital, reclamați că au încălcat legea

emanuel ungureanu

Deputatul Emanuel Ungureanu a depus joi sesizări la ANI, reclamând posibile conflicte de interese și stări de incompatibilitate în cazul managerului Spitalului Județean Cluj și a șefului Secției de Neurologie, primul fiind și asociat unic la o pensiune, iar al doilea și-a angajat fiul, conform Mediafax.

Ungureanu a declarat, joi, că în cazul managerului Spitalului Județean Cluj, Petru Șușca, posibilul conflict de interese și stare de incompatibilitate apar și într-un raport al Corpului de Control al Ministerului Sănătății.

„În urma concluziilor ultimului raport al Corpului de Control al Ministerului Sănătății privind verificarea efectuată la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca în perioada 13.05.2019-17.05.2019, pe lângă alte multiple încălcări ale legilor în vigoare, în sarcina managerului acestei unități sanitare, Petru Șușca, s-a reținut și o posibilă situație de incompatibilitate și conflict de interese între funcția de manager al spitalului și calitatea de asociat unic la un SRL care administrează o pensiune, dar și calitatea de președinte al Asociației Maramureșenilor Cluj-Napoca. În baza atribuțiilor Agenției Naționale de Integritate (ANI) am cerut să se efectueze investigațiile necesare pentru a se stabili cu claritate dacă Petru Șușca a încălcat legea în domeniul încompatibilităților și a conflictului de interese”, a spus Ungureanu.

În ceea ce-l privește pe Ioan Ștefan Florian, șeful secției de Neurochirurgie al SCJU Cluj-Napoca, fost președinte al Senatului UMF și fost membru al Consiliului de Administrație al spitalului clujean, Ungureanu susține că acesta, în calitate de șef al discipliniei de Neurochirurgie din cadrul Facultății de Medicină și Farmacie a UMF Cluj, și-ar fi angajat fiul, Ioan Alexandru Florian, ca asistent universitar, în catedra unde el este șef de disciplină.

„Această acțiune reprezintă o vădită stare de incompatibilitate și conflict de interese care nu a fost adusă la cunoștința Decanatului Facultății de Medicină din cadrul UMF Cluj, Consiliului de Administrație al SCJU Cluj-Napoca, al cărui membru a fost până de curând, sau Senatului UMF, al cărui președinte a fost Ioan Ștefan Florian până acum câteva săptămâni. Prin angajarea fiului său, Ioan Alexandru Florian, șeful disciplinei de Neurochirurgie din cadrul UMF Cluj, Ioan Ștefan Florian, se face vinovat de încălcarea Legii Educației, dar și a Cartei Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj-Napoca. Fiul lui Florian este privilegiat și protejat”, a subliniat deputatul USR.

Petru Șușca și Ștefan Florian nu au putut fi contactați deocamdată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.