Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După semnalul dat de pesediști, și Dan Barna anunță că parlamentarii USR își vor da demisia din Parlament

Mediafax
USR

După ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, și liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, au anunțat că vor demisiona din parlament pentru a nu beneficia de pensie specială, și Dan Barna, președintele USR, spune că parlamentarii Uniunii vor face același lucru.

"Așa cum am anuntat în această după-amiază, mâine dimineață deputații și senatorii USR își vor depune demisia din Parlament pentru a nu face parte dintre cei care vor primi pensie specială.

Pensia specială este o sfidare la adresa oamenilor cinstiți din această țară. Să reprezinți voința populară este o onoare, nu o corvoadă.

Citește și: Blocaj în Guvern! Violeta Alexandru s-ar fi izolat cu tot cu ștampila de la minister! Adrese oficiale zac pe birouri

Pe agenda Parlamentului este deja de patru ani un proiect de lege al USR care urmărește eliminarea acestor pensii. Patru ani de zile în care niciodată nu s-a găsit o majoritate care să facă acest lucru. Niciodată.

Dar, pentru că am promis oamenilor că nu vom beneficia de ele, ne vom depune demisiile înainte de finalul acestui mandat.

USR PLUS va face din eliminarea pensiilor speciale condiție esențială pentru participarea la orice coaliție de guvernare", a spus Dan Barna.

"Renunț la pensia specială pentru că așa este decent. Mâine dimineață la ora 10:30, toți parlamentarii USR își vor anunța demisia într-o conferință de presă la Parlament. Beneficiază de pensie specială doar parlamentarii care au cel puțin un mandat întreg. Prin demisia cu câteva zile înainte de încetarea mandatului, renunțăm la pensia specială.

USR a depus acum trei ani un proiect de lege care urmărește eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. În toți acești ani, niciodată nu s-a găsit o majoritate care să facă acest lucru. Niciodată. Partidele vechi au vrut să-și păstreze privilegiile, iar acum mimează cinstea.

USR PLUS va face din eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor o condiție esențială pentru participarea la orice coaliție de guvernare.

Pe 6 decembrie, hai să votăm pentru o Românie fără hoție!", anunță deputata Cosette Chichirău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.